Volkswagen skandalı benzinli motorlara da sıçradı

Volkswagen skandalı benzinli motorlara da sıçradı

Volkswagen’in dizel motorlarından sonra benzinli motorlarının karbon emisyonunu da kasıtlı olarak düşük gösterdiği ortaya çıktı. Hükümet zararın şirket tarafından tazmin edilmesi için yasa hazırlıyor.

Volkswagen’in emisyon skandalı artık dizel motorlarıyla sınırlı değil. Almanya Ulaştırma Bakanı Aleksander Dobrint, karbondioksit emisyonunun gerçek değerin çok üzerinde olduğu 800 bin VW’nin 98 bininin benzin motorlu otomobiller olduğunu açıkladı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Otomobil sahiplerinden alınan motorlu taşıt vergisinin gerçek karbon salınımına göre yeniden hesaplanmasıyla ortaya çıkacak farkı ödememeleri için de özel bir yasa hazırlanıyor. Söz konusu araçların vergisi motorlu araçlar idaresi tarafından saptanacak. Ulaştırma Bakanı araç sahipleri için şirketin bilgilendirme servisi kuracağını ve “bu sonucu doğuran gelişmeler kadar ortaya çıkan sonucun da kabul edilemez” olduğunu söyledi. Dobrint araç sahiplerinin uğradığı zararın kapatılmasından VW’nin sorumlu olduğunu sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.