Vestel’in akıllı telefonu ile 4 bin kişiye istihdam

Vestel’in akıllı telefonu ile 4 bin kişiye istihdam

Vestel, yerli akıllı telefonu Venus’u İFA fuarı öncesi Berlin’de tanıttı.

Akıllı telefon piyasasına risk alarak girdiklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 2,5 yıllık çalışma ve pek çok saha testinden sonra ürünü bu dönemde piyasaya çıkarmayı uygun bulduklarını söyledi. 3 yıl içinde Türkiye perakende pazarında yıllık 2 milyon, yurtdışında ise 1 milyon adet satış hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, firmanın 4 bin kişiyi istihdam edeceğini kaydetti.

Akıllı telefon ithalatının Türkiye ekonomisine yıllık 6 milyar dolara mal olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye’nin cari açığının yüzde 11,5’i ithal cep telefonundan kaynaklanıyor. Vestel, akıllı cep telefonu üretimi ve satışıyla bu açığın kapatılması için çalışacak.” dedi. Vestel CEO’su  Erdoğan, Türkiye’de yerli üretimden alınan yüksek orandaki vergilerin üretimde teşvik noktasında yatırımcıların gözünü korkuttuğunu belirtti. Türkiye’de henüz 3G teknolojisinin tam kapasite ile kullanılmadığını kaydeden Erdoğan, altyapının olmaması ve yenilenmesinin çok maliyetli olması nedeniyle 4G’ye geçilmediğini belirtiyor.

VENUS 22 EYLÜL’DE SATIŞA ÇIKACAK

Türkiye’de 22 Eylül’den itibaren satışa çıkacak olan Venus toplamda 4 farklı modelden oluşuyor. Venus’un 5.5 ve 5 inçlik iki farklı ekranı var. 2014 sonunda Avrupa’ya ihraç edilecek olan Venus Türkiye’deki tüm Vestel mağazalarının yanı sıra teknoloji marketlerinde ve GSM operatörlerinin mağazalarında satılacak. Venus 5 satış fiyatı 649 TL iken, 5.5 inçlik Venus ise 899 TL’den satılacak. Vestel’in 146 ihracat ülkesini 2014 sonunda 152’ye çıkarmayı hedeflediğini belirten Erdoğan, “Hedefimiz, 2014 yıl sonuna kadar Kuzey Afrika’ya yapılan televizyon ihracatında 25 milyon doları aşmak ve Doğu Avrupa ihracat cirosunu 200 milyon doların üzerine çıkarmak.” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.