Ünlü yatırımcı Warren Buffett’la öğle yemeği 3,46 milyon dolar

Ünlü yatırımcı Warren Buffett’la öğle yemeği 3,46 milyon dolar

Dünyanın en büyük yatırımcılarından Warren Buffett’la öğle yemeği yemek için yapılan açık artırmayı, isimsiz bir iş adamı 3,46 milyon dolar ödeyerek kazandı.

Dünya çapında yaptığı yatırımlarla tanınan Buffett ile öğle yemeğinde bir araya gelmek için yapılan açık artırmayı kazanan (EBAY.O) ve ismi açıklanmayan kişi 3 milyon 456 bin 789 dolar ödedi.

Yemekten gelecek gelir San Francisco’daki Glide isimli  yardım vakfına aktarılacak. Ödenen fiyat açık artırmada şuana kadar elde edilen en büyük gelir olarak kayıtlara geçti. 2012 yılında yapılan açık artırmayı yine isimsiz bir kişi kazanmıştı. Bu yılda açık artırmayı kazananın aynı kişi olabileceği belirtildi.

Dünyanın üçüncü zengin iş adamı olan Buffett, Glide Vakfı için şuana kadar toplam 17 defa açık artırmaya giderek büyük gelir sağladı.

Her yıl binlerce yardıma muhtaç insana gıda, sağlık vb hizmetleri sağlayan Glide Vakfı, sırf ünlü iş adamı ile yemek yiyenlerden şuana kadar 23,6 milyon dolar gelir elde etti.

İsmi açıklanmayan şahıs 7’den fazla arkadaşı ile birlikte, ünlü yatırımcıyla  Manhattan’da yemek yiyecek. Yemekte, Buffett bir sonraki yatırım alanları ile ilgili görüşlerini davetlilerle paylaşacak.

İlk olarak ünlü yatırımcının eşi Susan ile 2004’de başlayan gelenek devam ediyor. Büyük yatırımların yanı sıra, hayırseverliği ile de tanınan Buffet, eşi Susan’ın ölümünden sonrada geleneği devam ettirdi.

Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO’su ve en büyük hissedarı olan Buffet, Forbes dergisine göre 66,5 milyar dolarla dünyanın 3. zengin iş adamı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.