Ünlü yatırımcı Buffett’tan siyasilere uyarı

Ünlü yatırımcı Buffett’tan siyasilere uyarı

Amerikalı ünlü iş adamı Warren Buffett, yatırımcılarına yazdığı mektupta, başkanlık için yarışan adaylara uyarılarda bulundu.

Berkshire CEO’su Warren Buffett adaylara, “Amerikan ekonomisini hırpalamayı bırakın” mesajı verdi. Her yıl hissedarlarına mektup yazarak ekonomideki gelişmeler hakkında düşüncelerini paylaşan ünlü yatırımcı, ülkenin gündemini meşgul eden başkanlık yarışına dikkat çekti.

Aday adaylarının ülkenin problemlerini konuşmadan duramayacağını (tabi ki sadece çözebilecekleri sorunları) belirten Buffett, “Davul sesinin olumsuz sonuçlarından biri, bir çok Amerikalı, çocuklarının kendilerinin yaşadığı bir hayatı artık yaşamayacağına inanmaya başladı. Bu bakış açısı doğru değildir. Amerika’da bugün doğan bebekler tarihteki en şanslı bebeklerdir” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Amerikalı iş adamı, daha önce başkanlık yarışında Demokrat Parti’den yarışan Hillary Clinton’u desteklediğini açıklamıştı. Mektubunda ise herhangi bir adayın ismini zikretmemesi dikkat çekti.

Amerikan ekonomisinin yüzde 2 büyümesinin bile ‘şaşırtıcı kazanımlar’ getireceğini belirten piyasaların yaşlı kurdu, gelir eşitsizliğindeki problemlerin büyümeye devam ettiğini söyledi. Gelirlerdeki adaletsizlik sorunu, “Bizimle her zaman olmuştur ve sonsuza kadar devam edecektir” diyen Buffett “Bir sonraki jenerasyonun paylaşacağı pasta, bugünkünden daha büyük olacak, bunun nasıl paylaşılacağı şiddetli tartışılacak” şeklinde konuştu.

Kongre’ye ‘savaş alanı’ nitelemesinde bulunan ünlü yatırımcı, “para ve oyun, silah gibi kullanacağını ve lobiciliğin büyüyen bir sanayi” olduğunu ifade etti.

Kaybeden iki tarafın üyeleri bile hayatlarından zevk alabileceğini ve bunu iyi bir gelişme olduğunu değerlendiren Buffett, “İnsanlar, geçmişte aldıklarında daha fazla mal ve hizmet alabilecek” dedi.

Amerikalı yatırımcı 1970 yılında beri hissedarlarına yıllık mektup yazıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.