Uçan araba New York semalarında

Uçan araba New York semalarında

Uçan araba, New York’ ta sergilenen Uluslararası Otomobil Fuarında görücüye çıktı. Büyük otomotiv şirketlerinin son model arabalarını sergilediği New York Otomobil Fuarı Javit Center’da düzenleniyor. Bu yıl 112’ncisi düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı yaklaşık bir haftadır, ziyarete açık bir şekilde otomobil meraklılarını ağırlıyor.

Toplam 43 farklı otomobil şirketinin bin adet yeni arabasının sergilendiği fuarda fiyatları 12 bin dolar ile 25 milyon dolara arasında değişen otomobil ve araçlar sergileniyor. Fuarda en çok ilgiyi çeken araba ise herkesin büyük merakla beklediği ‘uçan araba’ oldu. İlk defa şovda tanıtılan uçan araba geçtiğimiz Mart ayının 23′ ünde New York’ta bulunan Plattsburgh havaalanında gerçekleştirilen başarılı uçuşla kendini kanıtladı.

Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen uçan arabanın önümüzdeki bir yıl içinde havalanması bekleniyor. 2 kişilik olan arabanın karayolunda saatte 160 kilometre hızla gidebilecek motora sahip olduğunun söyleyen yetkililere göre araç yaklaşık olarak 5 saat havada kalabiliyor. Normal otomobil olarak çalıştırılıp belli bir yol gittikten sonra 1 dakika içerisinde açtığı kanatları sayesinde uçabilen arabanın fiyatı ise 279 bin dolar.

otoshov1 Orhan akkurtweb icinİlk olarak arabayı uçurmayı başaran Phil Meteer isimli test pilotu arabanın yakıt deposundan emniyet kemerine kadar her şeyin trafik için hazır olduğunu söyledi. Arabayı kullanmanın basit olduğunu belirten pilot Meteer, “İlk olarak normal araba kullanır gibi gaz ve fren pedalı ile çalıştırıp kullanıyorsunuz. Daha sonra kanatlarını açtıktan sonra uçmaya başlıyorsun. Havada artık normal uçaklarda olan özel direksiyonla arabayı kullanıyorsun. Çok harika ve basit bir olay.” dedi.

Dünyanın en ünlü otomobil fuarında, ilk defa 50 yıl önce tanıtılan ve 25 milyon dolar değerindeki Shelby Cobra markalı otomobil en pahalı araba olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bir diğer ilgi gören araba ise elektrikle çalışan Nissan Leaf markalı araba oldu. Yetkililer elektrikli arabanın bataryasının tam olarak doldurduktan sonra yaklaşık 160 km yol alabileceği bilgisini verdi. Otomobil teknolojisinin en son ulaştığı araçların sergilendiği fuar Nisan 15’ine kadar araba severlerin ziyaretine açık kalacak. otoshov2orhanakkurt.webicin2

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.