Türkiye’nin risk primi 3,5 yılın zirvesinde

Türkiye’nin risk primi 3,5 yılın zirvesinde

1 Kasım sonrası senaryoları değerlendiren Goldman Sachs, seçimler sonrası Türkiye piyasalarında bir iyimserlik dalgası esebileceğini kabul ederken Türkiye’nin 5 yıllık kredi temerrüt takasları ile ilgili boğa pozisyonunu da koruduğunu açıkladı.

Bloomberg-Business HT’de yer alan haberde Ahmet Akarlı ve Nicolas Lippolis tarafından kaleme alınan rapora göre, mevcut seçim anketlerinin 1 Kasım seçimlerinden sonra yine tek parti iktidarının çıkmayacağı bir tabloya işaret ettiği vurgulandı.

Raporda 1 Kasım seçimleri sonrası koalisyon hükümeti kurulmasının kısa vadede piyasalar için olumlu algılanabileceği ancak bu durumun potansiyel olarak ekonomide aksaklıklara yol açabilecek politik istikrarsızlık ve belirsizliklerle geçen yeni bir dönem başlatabileceği belirtildi. AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının da önümüzdeki dönemde yeni bir seçim olması ihtimalini ortadan kaldırdığı için bir güven rallisi oluşturulabileceği belirtilirken bunun karşısında AK Parti’nin tek başına iktidarına ilişkin değerlendirmelere de yer verildi. Goldman Sachs tüm bu değerlendirmelerden sonra Türkiye’de seçim sonrası bir ralli olabileceğine ilişkin olasılıkları kabul etse de, ülkenin risk primi ile ilgili boğa pozisyonunu koruduğunu açıkladı. Ankara’daki bombalı saldırının ardından Türkiye’nin risk primi yükseldi. Türkiye’nin riskini gösteren 5 yıllık CDS’ler yükseldi. CDS’lerin faizi Ankara’daki bombalı saldırının ardından 9 baz puan yükselişle 275 baz puan oldu. Türkiye’nin risk primi eylül sonunda 324 baz puanla Ocak 2012’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.