Türkiye’de konut fiyatları eylülde en az yüzde 15 artar

Türkiye’de konut fiyatları eylülde en az yüzde 15 artar

Türkiye’de konutta balon var mı tartışmaları sürerken Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, konut fiyatlarının eylülden itibaren en az yüzde 15 artacağını açıkladı.

Doların 2,1’de sabitlendiğini ve bunun maliyetleri artıracağını belirten Genel Müdür, “Doların arttığı dönemde devam eden projeler vardı. Bizim de üç projemiz devam ediyordu. Doların yüksekliği maliyetleri etkiledi. Yeni başlayan projelerde 14’ün ilk 6 ayında lansman olmadı. Eylülde yoğun tanıtımlar başlayacak. Biz de mesela Sancaktepe’de yeni proje yapacağız. Burada maliyetler eskisi gibi olmayacak. Oran olarak konut fiyatları en az yüzde 15-20 artacak.” açıklamasında bulundu.

Gacemer, Sinpaş GYO’nun ilk yarıyıl rakamlarını da açıkladı. Buna göre şirket ilk yarıda geçen yıl aynı döneme kıyasla hem konut satışını hem de ciroyu yüzde 70 artırdı. Şirketin Genel Müdürü Seba Gacemer, “İlk 6 ay, yoğun ve gergin geçti. Seçimler piyasayı etkiledi. Bu dönemde Sinpaş, geçen yıla oranla altı ayda yüzde 70 oranında ciro ve satışları artırdı. Bu süreçte 723 konut sattık ve 376 milyon lira ciro elde ettik.” dedi. Bu sene 1 milyar lira ciro hedefleyen şirketin 2013 aynı döneminde sattığı konut 412 idi ve bunlardan 220 milyon lira ciro elde etmişti. Şirket bu sene ise toplam 6 projeyi satışa çıkarmayı planlıyordu. Bunlardan ikisini şu ana kadar gerçekleştirdiklerini söyleyen Gacemer, diğer 4 projeyi de eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında satışa çıkarmaya çalışacaklarını söyledi. Şirket nisanda Ege Yakası’nı, ardından da Ankara’daki İncek Blue’yu tanıtmıştı. Mart 2012’de tanıttıkları Ege Boyu’nda ilk etabı teslim ettiklerini, ağustosta ikinci etabın teslimini gerçekleştireceklerini söyleyen Genel Müdür, “İncek Life’ın teslimi ise ağustosta başlar.” dedi. Konut kredi faizlerinin inmeye başladığını cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından daha da düşeceğini öngördüklerini belirten Gacemer, ‘Sektörde balon var mı?’ sorusuna “Balon iyi yerlerdeki iyi projelerde yok. Beylikdüzü ve Esentepe gibi bölgelerde var.” şeklinde cevap verdi.

 

Sinpaş’ın projelerinde kaç konut satılık

Bosphorus City: 105

İstanbul Sarayları: 50

Bursa Modern: 620

İncek Life: 28

Ege Boyu: 30

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.