Türk su ürünleri, ABD’de tanıtıldı

Türk su ürünleri, ABD’de tanıtıldı

İhracatını 2015 yılında artırabilen nadir sektörler arasında yer alan su ürünleri sektörü, hedef pazar olarak belirlediği ABD’de tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), ABD’nin Şikago kentinde, 15-17 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen PLMA’s Private Label Trade Show Fuarı’na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptı.

STG, ABD’de yaptığı tanıtım çalışmalarının meyvelerini de topluyor. Türkiye’nin ABD’ye su ürünleri ihracatı 2015 yılında yüzde 47 rekor artış gösterdi ve 11,8 milyon dolardan 17,4 milyon dolara yükseldi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, STG’nin Türkiye’den direkt uçuş olan yerlere ihracatını artırma hedefi olduğunu, bu kapsamda ABD’de düzenlenen Seafood Expo North America ve New York Fancy Food Fuarı yanında Şikago’daki Private Label Trade Show Fuarı’na da katılarak pazarda iyi bir yer edinmek istediklerini kaydetti.

ABD’de sağlıklı ve kontrollü üretildiği için kültür balığına karşı yoğun bir ilgi ve güven olduğunu belirten Kızıltan, “Amerikalılar, deniz ürünlerini çok seven ve tüketen bir toplum. ABD’de özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme çok daha yükselen değer. ABD’deki bu trendden azami derecede yararlanmak istiyoruz.” dedi. Türkiye’nin 2015 yılında genel ihracatının gerilediği bir süreçte su ürünleri sektörünün ihracatını artırmayı başardığına işaret eden Kızıltan, şunları kaydetti: “Su ürünleri sektörümüz 2015 yılının Ocak-Ekim döneminde ihracatını yüzde 16’lık artışla 350 milyon dolardan 406 milyon dolara çıkardı. ABD’ye yaptığımız su ürünleri ihracatı ise yüzde 47’lik artışla 11 milyon 812 bin dolardan 17 milyon 408 bin dolara çıktı. 2023 yılı ihracat hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

Birçok sektöre yönelik özel markalı (store brands, private labels, private brands) ürünlerin sergilenebildiği ve senede bir kez düzenlenen söz konusu fuara 35 ülkeden 2 bin 700 katılımcı firma ve 5 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaret ediyor. Fuarda 20 bin değişik ürün sergileniyor. Fuara küçük ve orta ölçekli firmaların yanı sıra süpermarketlere marka ürün tedarik eden tanınmış büyük firmalar da katılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.