Toshiba ile Fujitsu bilgisayar birimleri, birleşmeyi müzakere edecek

Toshiba ile Fujitsu bilgisayar birimleri, birleşmeyi müzakere edecek

Japonya’nın iki büyük teknoloji firmalarından Toshiba ile Fujitsu’nun, güçlerini birleştirmeye ilişkin görüşmelere başlayacağı bildirildi.

Dizüstü bilgisayar birimlerinin birleşmesi ardından tablet bilgisayar ve yeni ürünleri beraber geliştirmeyi öngören müzakerelerin olumlu sonuç vermesi halinde, her iki şirketin hazırda pazarın büyük kısmını elinde tutan NEC-LENOVO’yu geçerek birincilik tahtına oturabileceği kaydedildi.

Fujitsu ve Toshiba ikilisinin, Sony’den bir süre hada önce ayrılan ünlü Vaio marka dizüstü bilgisayarı üreticisini de birleşme müzakerelerine davet edebileceği olasılığının da yüksek olduğu bildirildi.

Kanunsuz yolla gelirleri abartılı göstermekten bir süre önce başı skandala karışan Toshiba’nın, son zamanlar düşük gelir nedeniyle oldukça zor günler yaşadığı biliniyor. Şirket rehberleri, Toshiba’nın bir an önce yeniden yapılanması konusunda acele ettiği ve şirketin bilgisayar biriminin Toshiba’dan ayrılmasına karar vererek ayakta kalmak için değişik stratejiler ürettiği belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.