Tim Cook, CEO’luk görevinin 10. yıl dönümünde 750 milyon dolar ikramiye aldı

Tim Cook, CEO’luk görevinin 10. yıl dönümünde 750 milyon dolar ikramiye aldı

Apple CEO’su Tim Cook, 10 yılını doldurduğu teknoloji devinden 5 milyondan fazla hisse aldı. Tim Cook, dev şirkette 10. yılını kutladı. Ayrıca bu haftaya, bir milyar dolarlık hisse senedinin dörtte üçünü toplayarak ve satarak da damgasını vurdu. İşlemler Perşembe günü, Cook’un iPhone üreticisinin 5 milyondan fazla hissesini satın aldığını ve sattığını gösteren düzenleyici bir dosyada açıklandı.

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple’ın CEO’su Tim Cook, şirketin kurucusu Steve Jobs ile yaptığı bir anlaşmanın parçası olarak 10. yıl dönümünde 750 milyon dolarlık ikramiye aldı. Ödül, Apple’ın hisselerinin S&P 500 hisse senedi endeksindeki diğer firmalara kıyasla ne kadar iyi performans gösterdiğine bağlıydı. Apple’ın SEC’e yaptığı başvuruya göre, şirketin hisseleri son üç yılda %191,83 arttığı için Tim Cook ödüle hak kazandı. Ayrıca Apple’ın hisse fiyatının, 24 Ağustos 2011’de CEO olarak göreve başlamasından bu yana %1200 arttığını kaydetti.

APPLE’IN ŞİRKET DEĞERİ 2.5 TRİLYON DOLARA ULAŞTI

iPhone, iPad ve MacBook gibi teknolojik cihazların üreticisi olan şirketin piyasa değeri neredeyse 2.5 trilyon dolara ulaştı. Bu başarının mimarları arasında yer alan şirket CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz yıl kendisi ile alakalı 2026 yılına kadar yapılacak ödeme anlaşmasını kabul etmişti. Bir SEC dosyası, bu hafta başlarında Tim Cook’un alıcının adını vermeden bir hayır kurumuna yaklaşık 10 milyon dolar değerinde Apple hissesi bağışladığını da gösterdi. Tim Cook, 2015 yılında yaptığı açıklamada, ölmeden önce bütün servetini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıklamıştı.