Temsa, Amerika’da yüzde 10 paya ulaştı

Temsa, Amerika’da yüzde 10 paya ulaştı

Sabancı Holding bünyesindeki Temsa Global, son 2 yıldır kâr etmeye başladı. 2010’dan beri Amerika pazarında faaliyette bulunan şirket, dünyanın en büyük pazarlarından birinde ihracatını her yıl artırıyor.

Ürün gamına ekledikleri yeni modelleri ile Amerika’dan gelen taleplerinin arttığına dikkat çeken Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik, “2014’te Amerika pazarına yönelik 3’üncü ürünü sunduk. TS 30 ve TS 35 Amerika pazarında büyük ilgi gördü. En son satışa sunduğumuz 14 metrelik TS 45 aracımızdan sonra ürün yelpazemiz genişledi. Amerika pazarında geçen yıl bu sınıfta toplam 1.880 adet araç satıldı. Temsa olarak pazar payımız yüzde 10’a ulaştı.” diye konuştu.

2014’te kayda değer gelir elde ettiklerini belirten Dinçer, geçen yıl vergi öncesi gelirlerinin yüzde 10’u geçtiğine dikkat çekti. Türkiye’de geçtiğimiz yıl toplam otobüs pazarı 2013’e göre yüzde 19 civarında daralarak 6 bin 348 adede gerilediğini aktaran üst yönetici, “Toplam otobüs pazarında Temsa olarak, 2013’te 1.253 adet satış gerçekleştirirken yüzde 19 daralan pazarda satış adetlerimizi 654 adet artırmayı başardık. 2014’te 1.907 adetlik bir satış ile yüzde 30’luk bir pazar seviyesine ulaştık.” dedi. Şehirlerarası otobüs pazarında toplam 1.044 adet otobüs satıldı. Şirketin şehirlerarası taşıma modeli Safir’în pazar payı yüzde 25 oldu. Lider olarak tamamladıkları ürün gamından ikincisinin de 27-29 kişilik midibüs segmenti olduğunu belirten Çelik, 2014 yılında midibüs pazarının toplam seviyesinin 4 bin 488 olduğunu kaydetti. 2014’te Türkiye pazarına yönelik Safir, 12 ve 18 metrelik Avenue dizel, CNG’li Avenue, Prestij Super Deluxe, Prestij City ve MD9’un üretiminin devam ettiğini belirten Genel Müdür, 2015’te 9 yeni ürün tanıtımı yapacaklarını duyurdu. Önümüzdeki yıl pazarın 2014 seviyelerinde kalacağı öngörüsünde bulunan Çelik, yeni ürünlerle Türkiye pazarında sahip oldukları güçlü seviyeyi daha da yukarıya taşıyacağının altını çizerek, “Yeni ürünlerin, pazar payımızı daha da artıracağına inanıyoruz.” diye konuştu.

GOOGLE VE FACEBOOK’U TAŞIYOR

Temsa, dünyanın önde gelen teknoloji firmalarına araç satıyor. Genel Müdür Dinçer Çelik, Amerika’da hedef büyüttüklerini belirterek, “Temsa marka ürünlerimiz batıda Kaliforniya, doğuda New York, New Jersey ve güneyde Texas eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Amerika’nın 25 eyaletinde araç parkımız artıyor. Google ve Facebook başta olmak üzere teknoloji şirketlerinin çalışanları bizim araçlarımızla taşınıyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.