Teknoloji devi 1850 kişinin işine son verecek

Teknoloji devi 1850 kişinin işine son verecek

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, akıllı telefon departmanında çalışan 1850 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Microsoft Başkan Yardımcısı Terry Myerson, çalışanlara gönderdiği emailde şirketin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi işten bazı çalışanların işten çıkarılacağını duyurdu.

Kesintilerin büyük bir kısmın Finlandiya’daki telefon departmanında olacağı belirtildi. Microsoft CEO’su Satya Nadella, son iki yılda 25 bin kişinin işine son verdi. Microsoft akıllı telefon sektörüne yatırım yapmak için Nokia’yi 2013’te 6 milyar dolara satın almıştı.

Şirket geçen günlerde, Nokia’da beklediği verimi alamadığını bu nedenle 350 milyon dolar karşılığında Tayvan merkezli elektronik firması Foxconn’a sattığını duyurmuştu. Anlaşmaya göre şirketi satışı ile birlikte 4 bin 500 çalışanın da Foxconn’a geçeceği ifade edilmişti.

Öte yandan geçen ay dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan Intel, yeniden yapılanma sürecine girdiğini ve toplamda 12 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.