Tarım dışı istihdam beklentilerin üstünde geldi

Tarım dışı istihdam beklentilerin üstünde geldi

ABD’de tarım dışı istihdam Kasım ayında beklentilerin üstünde geldi.

Çalışma Bakanlığı verilerine göre istihdam geçtiğimiz ay 321 bin artarak Ocak 2012’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Beklentiler 321 bin artış olacağı yönündeydi. İşsizlik oranı ise yüzde 5,8’de kaldı. İstihdamın 314 binlik kısmı, sağlık, üretim ve iş dünyasında sağlandı. Federal ve yerel hükümet ise 7 bin kişiye istihdam sağladı. Son verilere göre, Eylül istihdamı 256 binden 271 bine revize edildi. Ekim ayı rakamları ise 214 binden, 243 bine revize edildi.

Haftalık ortalama çalışma saati 34,5’ten 34,6’ya yükseldi. Son 6 ayda ülke genelinde işsiz sayısı 2,8 milyona düştü. Saatlik çalışma ücreti geçen yıla göre 9 sent artarak 24,66 dolara yükseldi. İstihdam verilerin iyi gelmesinden dolayı Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını beklenenden daha erken zamanda yükseltebileceği ifade edildi.

New York Fed Başkanı William Dudley, ekonominin faiz artışlarını kaldırabilecek seviyeye geldiğini belirtmişti. Ekonomistler, istihdamın güçlü bir şekilde büyümeye devam etmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.