Takata’dan otomobil tarihinin en büyük geri çağırması

Takata’dan otomobil tarihinin en büyük geri çağırması

Japon şirketi Takata, hava yastığı problemi nedeniyle 40 milyon aracı geri çağırdı.

Dünyanın en büyük hava yastığı üreticilerden Takata, bazı araçlardaki hava yastıkların şoför ve yolcu için ölümcül tehlikelere yol acabileceği gerekçesi ile araçların geri çağrıldığını duyurdu.

Japon firması tarafından yapılan hava yastıklarının herhangi bir sebeple açılması durumunda, içinden fırlayacak parçaların göğüs ve yüze zarar verebileceği belirtildi. Şirketin son açıklaması ile birlikte ABD’de toplam 69 milyon araç hava yastığı problemi nedeniyle geri çağrılmış olacak.

Olay, ABD otomotiv sektöründe en büyük geri çağrılma olarak tarihe geçti. Şuana kadar problemli olan 8 milyon aracın hava yastığı değiştirilmiş durumda.

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu (NHTSA)’a göre şirket 2019’a kadar bütün araçlardaki hava yastığı problemini çözmesi gerekiyor. NHTSA Şefi Mark Rosekind olayın aciliyeti olduğunu söyledi. Ancak araçlarının tamamı tamir edilene kadar yollarda muhtemel ölümlü kazaların meydana gelebileceği belirtildi.

ABD’de şuana kadar hava yastığı üretim hatası nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi de yaralandı.

Geri çağrılan araçlar arasında toplam 22 farklı otomotiv şirketinin araba ve kamyonet bulunuyor. Honda’nın ise en fazla hava yastığı problemi yaşayan otomobil üreticisi olduğu belirtildi.

Takata yaptığı açıklamada ellerinden geldiğince en hızlı bir şekilde araçların geri çağrılıp onarılacağını söyledi.

 

İsteğenler araçlarını aşağıdaki linkten kontrol edebilir.

https://vinrcl.safercar.gov/vin/

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.