S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ olarak teyit etti

S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ olarak teyit etti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu ‘BB+’ görünümü ise ‘negatif’ olarak teyit etti. Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi. Kuruluş, Türkiye’nin notunu “yatırım yapılabilir” seviyenin bir basamak altı olan ‘BB+’ olarak teyit etti, görünüm ise ‘negatif’ olarak açıklandı.

Negatif görünümün Türkiye’ye ilişkin ekonomik beklentilerle ilgili risklerin devam ettiği görüşünü yansıttığına dikkat çekildi.

Baz senaryosunda 2014-2015 dönemi ortalama büyüme tahmini %2,6 olmakla birlikte ekonomide sert iniş olasılığı nedeniyle görünümü negatifte tuttuğunu belirtiyor. Politik ortamın daha az öngörülebilir olduğunu ve bunun da ekonominin dış şoklara karşı dayanıklılığı üzerinde baskı yarattığını ve uzun vadeli büyümesine da zarar verdiğini belirtti.

İhracat performansındaki iyileşmeye bağlı olarak cari işlemler açığında daralma görülmekle birlikte açık halen yüksek. Kamu borcunun milli gelire oranının 2014 sonunda %34 ile yönetilebilir seviyede olacağı ve 2009 yılından bu yana iç borcun ortalama vadesinin uzadığı vurgulanırken, bunların Türkiye’nin güçlü yönleri olduğu belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.