S&P, İngiltere’nin kredi notunu düşürdü

S&P, İngiltere’nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Birleşik Krallık’ın geçen hafta Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde oy kullanmasının ardından İngiltere’nin kredi notunu iki seviye aşağı çekti.

Referanduma evet oylarının yüksek çıkmasının ardından İngiltere ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar devam ediyor. Borsa kayıplarının yanı sıra kredi derecelendirme kuruluşları da ülkenin gidişatı ile ilgili endişelerini açıkladı.

S&P, yaptığı açıklamada daha İngiltere’de ‘zayıf öngörülebilirlik, daha az istikrar ve  daha etkisiz politikalar’ nedeniyle AAA olan kredi notunu AA’ya indirdiğini duyurdu. Görünümünü ise ‘negatif’ olarak bıraktı.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de  İngiltere Merkez Bankası’nın uzun dönem yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunu AA+’dan AA’ya indirdi.

S&P, ayrıca İngiltere ekonomisinin özellikle bankacılık sektöründe daha kötüye gidebileceğine dikkat çekti. Kuruluş ekonominin yanı sıra ilerleyen zamanlarda İskoçya’nın bir başka bağımsızlık referandumuna gitmesi halinde ‘Anayasal Krizi’nin çıkabileceğini kaydetti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ise geçen günlerde yaptığı açıklamada Brexit nedeniyle İngiltere’nin görünümünü ‘durağan’dan ‘negatif’e düşürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ülke ekonomisi için uzun süre belirsizlik, güvensizlik, azalan harcama ve yatırım anlamına geleceği ifade edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.