S&P: ABD’nin bütçe durumu kredi notu için önemli

S&P: ABD’nin bütçe durumu kredi notu için önemli

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s ekonomistlerinden Joydeep Mukherji, ABD’de politik belirsizliğin ve bütçe açığının kredi notu üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

Daha önce ABD’nin kredi notunu AAA olan kredi notunu AA+ya çeken S&P, Washington yönetiminin, ekonomik problemlere nasıl ve ne hızla müdahale edebileceğinin önemine dikkat çekti.

Amerikan ekonomisinin yüzde 2 civarında büyüdüğünü, borcunun ise sabit kaldığını belirten ekonomist Mukherji, bundan sonra özellikle sağlık ve sosyal güvenlik harcamaların ülke bütçesine baskı yapabileceğini ifade etti.

Politik risklerin de önemine dikkat çeken S&P ekonomisti, 2018-2019’deki bütçe durumunun nasıl olacağın kredi notu üzerinde etken olabileceğini kaydetti.

S&P’nin New York binasında yapılan bir etkinlikte konuşan Joydeep Mukherji, kuruluşun kredi derecelendirme konusunda çok hassas çalıştığını dünyanın hemen hemen bütün ülkelerini yakından takip ettiklerini ifade etti. 

DÜŞÜK PETROL FİYATLARI TÜKETİCİYE YARIYOR

Düşük petrol fiyatlarının her ülkeyi farklı etkilediğini ifade eden Joydeep Mukherji, petrol fiyatların düşmesi tüketici harcamalarını artırabileceğini belirtti.

Ekonomi uzmanı, IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşların da düşük petrol fiyatlarının tüketicileri olumlu yönde etkileyeceği yönünde açıklamalarını hatırlattı.

Standard & Poor’s 2011’de ABD’nin en üst seviye olan ”AAA” kredi notunun ”AA+”ya düşürüldüğü kredi not görünümünü ise ”negatif” olarak açıklamıştı. Kuruluş son olarak ABD’nin kredi notu AA+’ya  ve görünümü ise ‘Durağan’ olarak güncelledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.