Son 6 yılın en düşük seviyesine indi; Petrol 45,65 Dolar

Son 6 yılın en düşük seviyesine indi; Petrol 45,65 Dolar

Fazla üretim ve düşük talebiyle aralıksız düşen petrol fiyatları, Çin’in artan alımlarına karşın, 2009 Mart ayından bu yana en düşük düzeylerine geriledi.

Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2 dolayında düşüşle yaklaşık altı yılın en düşük düzeyi olan 45.65 dolara kadar indi.

Böylece, Brent petrolün varil fiyatında, bu yıl Haziran ayındaki 115 dolarlık düzeyinden düşüş yüzde 60’ı geçti.

Brent ile birlikte düşüşü süren ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı da 44.41 dolara kadar geriledi.

HAZİRAN’A KADAR ÜRETİM AZALMAZ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Petrol Bakanı Suhail bin Muhammed el Mazroui, petrol üretiminde Haziran ayına kadar bir azaltma beklemediğini söyledi.

The Hindu gazetesinin haberine göre, el Mazroui Abu Dhabi’de yaptığı konuşmada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) Haziran toplantısından önce üretimin azaltılmayacağını da vurguladı.

Mazroui, OPEC’in Kasım ayındaki toplantısında aldığı üretimi azaltmama kararının doğru olduğunu savunarak, “Kaya petrolünden dolayı fazla üretim vardı; bunun dengelenmesi gerekiyordu” dedi.

Mazroui kaya petrolü gibi yüksek maliyetli yöntemleri kullanan üreticilerin, talep yükseldiği zaman piyasada oluşabilecek arz açığını kapatabileceklerini de söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.