Silah ihracatında ABD birinci, Rusya ikinci

Silah ihracatında ABD birinci, Rusya ikinci

The New York Times’ın haberine göre 2014 yılında en çok silah ihraç eden ülke ABD oldu, Rusya ise ikinci sırada yer aldı.

Habere göre 2014 yılında ABD, 36,2 milyar dolar, Rusya ise 10,2 milyar dolarlık silah sattı. ABD satışlarını 2013 yılına göre yüzde 35 artırırken Rusya bir önceki seneye göre 100 milyon dolarlık düşüş yaşadı. ABD satışlarındaki artışın Katar, Suudi Arabistan ve Güney Kore ile yapılan yeni sözleşmelerden kaynaklandığı belirtildi. Böylece ABD, silah ihracatında pazarın yüzde 50’den fazlasını oluşturdu.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı’nın askeri işbirliğinden sorumlu Yardımcısı Vladimir Kojin, Rusya’nın 2015 yılında 11,6 milyar dolarlık silah ihraç ettiğini açıklamıştı.

Silah ihracatında sırasıyla diğer ülkeler ise şöyle: İsveç (5,5 milyar dolar), Fransa (4,4 milyar dolar), Çin (2,2 milyar dolar).

Silah ithalatında ise rekor Güney Kore’nin oldu. 2014 yılında Güney Kore, ABD’den 7,8 milyar dolarlık silah ithal etti. İkinci sırada 7,3 milyar dolar ile Irak yer alırken 6,5 milyar dolar ile Brezilya en çok silah ithal eden üçüncü ülke oldu.

Verilere göre 2014 yılında dünyada silah satış rakamları 70,1 milyar dolardan 71,8 milyar dolara kadar yükseldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.