Sikorsky, Türkiye ile 3,5 milyar dolarlık helikopter anlaşması imzaladı

Sikorsky, Türkiye ile 3,5 milyar dolarlık helikopter anlaşması imzaladı

Dünyaca ünlü Sikorsky,Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, (TUSAŞ)  firmasıyla ortak helikopter üretimi için 3.5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Sikorsky, ana yükleniciliğini TUSAŞ’ın yürüteceği “Türk Genel Maksat Helikopteri Programı” kapsamında, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile yürütülen görüşmelerin sonuçlandığını duyurdu.

Program kapsamında, 109 adet T70 Kara Şahin Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kuruma teslim edilecek.

Ana yüklenici TUSAŞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana -kuyruk rotor palleri gibi tüm önemli yapısal parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini sağlayacak.

Helikopterler Kara ve Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü’nün kullanımına sunulacak.

Sikorsky Başkanı Dan Schultz, kesinleşmiş anlaşmanın Türk sanayi ortakları ile yapacakları çalışmaların başlangıcı olarak değerlendirdi. Schultz, Türkiye’nin kendilerini seçmelerinden dolayı teşekkür etti.

Helikopterlerin ilk teslimatı 2021 yılında yapılacak. Anlaşmaya göre tüm siparişlerin 2026 yılına kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.