Siemens de Suudi Arabistan’daki yatırım zirvesini boykot etti

Siemens de Suudi Arabistan’daki yatırım zirvesini boykot etti

Suudi Arabistan’da bugün başlayan “Çöldeki Davos (FII2018)” isimli yatırım zirvesi çok sayıda şirket tarafından boykot edildi. Son anda zirveye katılmayacağını ilan eden şirketlerden biri de enerjiden beyaz eşyaya pek çok sektörde faaliyet gösteren Siemens oldu. 
SIEMENS GENEL MÜDÜRÜ: TEMİZ, FAKAT CESUR OLMAYAN BİR KARAR
Alman elektronik devi Siemens’in Genel Müdürü (CEO) Joe Kaeser, profesyonel sosyal paylaşım plaformu Linkedin üzerinden bugün yaptığı açıklamada, “Bu en temiz, fakat cesur olmayan bir karar oldu.” dedi.

Kaeser, şahsi Twitter hesabından ise, “Siemens, Krallığın ve Vizyon 2030’un güvenilir ve yakın bir ortağı. Fakat şimdi gerçeğin bulunması ve adaletin uygulanması gerekiyor.” ifadesini kullandı. 

Kaeser’in bu beyanı “Siemens’in kraliyet ailesi ile imzaladığı anlaşmadan çekildiği yönündeki iddialara verilmiş dolaylı cevap.” şeklinde yorumlandı. 

Siemens, Riyad yönetimi ile anlaşma imzalamış, böylece 2030 yılına kadar 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak yatırımlar için vize almıştı. Siemens anlaşma çerçevesinde metro ve doğalgaz çevrim santrali projelerini üstlendi. 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.