Siemens 7 binden fazla çalışanın işine son verecek

Siemens 7 binden fazla çalışanın işine son verecek

Almanya’nın elektronik devlerinden Siemens dünyanın farklı noktalarında bulunan fabrikalarında yeniden yapılanmaya gidiyor.

Yeniden yapılanma çerçevesinde şirket 7 bin 800 çalışanı ile yollarını ayıracak. Şirket ile yolları ayrılacakların 3 bin 300’ünü Almanya’daki çalışanlar oluşturacak

İşten çıkarmaların daha çok idari birimlerde olacağı vurgulanırken açıklamada farklı eyaletlere nasıl etki edeceği ise açıklanmadı. Yeniden düzenlemenin bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Joe Kaeser, “Şirketin Vision 2020 konsepti ile büyümeyi sürdürmeyi ve rakiplerimizle aramızdaki kâr farkını kapatmayı hedefliyoruz.” dedi. Edinilen bilgilere göre şirket bünyesinde önemli bir yer tutan enerji biriminde bin 200 çalışan ile yolların ayrılması kesinleşmiş durumda. Yönetimin önümüzdeki günlerde işçi temsilcileri ile konunun detaylarını görüşeceği açıklandı.

SİEMENS ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ İYİ OKUYAMADI

Diğer taraftan şirket içi yeniden yapılanmadan Mülheim an der Ruhr kentinde yerleşik olan fabrikanın da etkileneceği öğrenildi. Buradaki yapılanma ile işletme 1 milyar EURO tasarruf sağlayacak. Tasarruf edilen bu kaynak teknoloji, verimlilik ve büyümeye ayrılacak. Ruhr Havzası’nın ortasındaki bu fabrikada buhar türbinleri ile büyük kapasiteli jeneratörler üretiliyor. Bu planlarla birlikte burada çalışan 4 bin 800 çalışanı da işini kaybetme endişesi sardı. Kaeser’in Mülheim’daki fabrikayı kastederek “Burası hakkında hiç bu kadar endişelenmemiştim” sözleri çalışanların endişelerini daha da artırdı. Kaeser’in ifadesine göre şirket olarak enerji dönüşümü süreci iyi okunamadı. Geleceğin enerji yelpazesinde kömür ve gaz enerji santrallerinden ziyade yenilenebilir kaynaklardan sağlanan rüzgâr ve güneş enerjisinin ön planda olacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.