Sendikaların üye oranı düşüyor

Sendikaların üye oranı düşüyor

Yayımlanan son veriler, geçen yıl ABD’de sendika üyeliklerinde düşüş olduğunu ve bir sendikaya üye olanların sayısının 1930’lardan bu yana en düşük seviyeye indiğini ortaya koydu.
    
Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun rakamlarına göre, sendikalıların ülkedeki iş gücüne oranı geçen yıl yüzde 11,8’den yüzde 11,3’e düştü ve ülkedeki sendikalı sayısı 14,4 milyon olarak kayıtlara geçti. Üye kaybının yarısından fazlasının kamu sektörü çalışanları olduğuna dikkati çekildi.
 
2012 yılında 1,8 milyon yeni istihdam yaratılmasına rağmen sendikalı sayısında düşüş gözlenmesi, örgütlü toplum çabaları açısından olumsuz bir gelişme olarak görülüyor.
    
Eski Başkanı Franklin Roosevelt’in, çalışanların haklarının korunmasına yönelik ulusal çalışma ilişkileri yasasını imzaladığı 1935 yılında sendika üyeliği oranının yüzde 13,2 olduğu belirtiliyor. Bu oranın 1950’lerde yükseldiğini ve neredeyse her 3 işçiden 1’inin sendikalı olduğunu gösteren veriler, 1983 yılına gelindiğinde Amerikalı işçilerin kabaca yüzde 20’sinin bir sendikaya üye olduğunu da ortaya koyuyor.
    
Üye sayısındaki düşüş, sendikaların, çalışanların haklarının korunması konusunda eskiye nazaran daha az etkili olması, ekonomik krizin etkileri ve bazı yerel yöneticilerin sendikaları zayıflatmaya yönelik girişimleriyle ilişkilendiriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.