Senato Hazine Bakanlığı için Lew’in adaylığını onayladı

Senato Hazine Bakanlığı için Lew’in adaylığını onayladı

Senato Başkan Barack Obama’nın Hazine Bakanlığı için atadığı Jacob Lew’i bu görev için onayladı. Senato’da yapılan oylamada Lew için 71 evet oyu çıkarken 26 senatör de hayır oyu kullandı.

Savunma Bakanlığı için pazartesi Chuck Hugel’i uzun bir aradan sonra onaylayan Senato, Hazine Bakanlığı’na da Beyaz Saray eski Özel Kalem Müdürü Lew’in uygun isim olduğuna karar verdi.  Lew’in aleyhinde oy kullananlar ise 25 Cumhuriyetçi senatör ile bağımsız Vermont Senatörü  Bermie Samders oldu.

 

Lew’in Senato’da herhangi bir tartışma olmadan onaylanması Obama’yı da memnun etti. Oylama sonrası yazılı bir açıklama yapan Obama, Senato’nun iki partili hareket ederek Jack Lew’i bir sonraki Hazine Bakanı olarak onamasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Lew’in ününün mali problemleri yönetmekten geldiğine vurgu yapan Obama, “Ekonomimiz ve ülkemiz için kritik olan şu zaman diliminde bu görev için Jack’ten daha nitelikli biri yok.” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada aday gösterilen Lew, hem Başkan Barack Obama hem de eski başkanlardan Bill Clinton döneminde Beyaz Saray İdare ve Bütçe Ofisi Direktörlüğü görevinde de bulunmuştu.

 

Bugün yemin ederek görevine başlayacak olan Lew’in eğer Cumhuriyetçiler ile Obama arasında bir anlaşma olmaz ise kamu harcamalarında otomatik kesintiye birgün kala görevine başlamış olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.