“Rusya ve OPEC üretim azaltmada anlaşırsa, petrol 50 dolar seviyesinde kalmalı”

“Rusya ve OPEC üretim azaltmada anlaşırsa, petrol 50 dolar seviyesinde kalmalı”

Petrol sektörü uzmanları, Rusya ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) petrol üretiminin azaltılmasına yönelik yapacakları görüşmede bir anlaşmaya varmaları halinde, varil petrol fiyatının 50 dolar seviyesinde tutulması gerektiğini düşünüyor. TASS ajansına konuşan Kuveytli petrol sektörü uzmanı Kamil El Harami, “Talep aşırı derecede artana kadar petrol fiyatları 50 doları geçmemeli” dedi. Bunun hem Rusya hem de petrol karteli için gerekli olduğunun altını çizdi.

Kuveytli uzman, geleneksel petrol üreticileri ile şist yağı üreticileri arasındaki mesafenin korunmasının önemli olduğunun da altını çizdi.

Transneft Başkanı Nikolay Tokarev, hafta içinde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın OPEC çerçevesinde yakın gelecekte petrol üretimini azaltmayı görüşme önerisinde bulunduğunu açıklamıştı. Bu açıklamadan bir gün sonra da Enerji Bakanı Aleksandr Novak bu bilgiyi doğrulamış ve konunun global petrol üretiminin yüzde 5 oranında azaltılması ile ilgili olduğunu söylemişti.

Ancak Suudi gazetesi El İktisadiye’ye konuşan bir yetkili ise Suudi yetkililerin Ruslarla bir görüşme yapmayı planlamadıklarını savunmuştu, Novak’ın açıklamasının da yanlış olduğunu ileri sürmüştü. Aynı yetkili, OPEC’in diğer üyelerinden Cezayir ve Venezüella’nın bir yıldır bu teklifleri zaten yaptıklarını kaydetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.