Rusya Google ve Apple’dan vergi alacak

Rusya Google ve Apple’dan vergi alacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da faaliyet gösteren internet şirketleri için eşit şartların sağlanmasını öngören bir yasa değişikliği teklifi hazırlanması için talimat verdi.

Yasaya göre Google ve Apple gibi Rusya’da faaliyet gösteren yabancı kaynaklı şirketlerin internet satışları için vergi ödemesi öngörülüyor.

Hazırlanan yasayı, Rusya Federal Anti-tekel Servisi, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Federal Vergi Servisi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, İletişim ve Kitle Haberleşme Bakanlığı, ilgili kurumlar ve İnternet Geliştirme Enstitüsü 1 Eylül’den itibaren uygulamaya koyacak.

İnternet üzerinden faaliyet gösteren birçok yabancı şirketin Rusya’da iştiraki ya da temsilciliği bulunmuyor.

İnternet içerikleri satışlarına vergi uygulanmasıyla ilgili milletvekilleri 24 Aralık 2015 tarihinde Rusya Devlet Duması’na bir yasa teklifi sunmuşlardı.

Yasayı gündeme getiren milletvekilleri yasanın gerekçesi olarak Rus ve yabancı internet şirketleri arasında haksız rekabeti işaret etmişlerdi. İlgili kurum ve kuruluşların konuyla ilgili tekliflerini 1 Haziran tarihine kadar hükümete sunması isteniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.