“Petrol varil fiyatları 20 dolara kadar düşebilir”

“Petrol varil fiyatları 20 dolara kadar düşebilir”

Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, petrol varil fiyatlarının kısa süreliğine de olsa 20 dolara kadar düşebileceğini söyledi.

Mahaçkale’de basına açıklamalarda bulunan Kudrin, uzmanların bu sürenin birkaç aydan fazla olmasını beklemediğini kaydetti.

Petrol varil fiyatlarının 60 dolar seviyesine dönmesinin çok anlamlı olmadığını anlatan Kudrin, “fiyatların yükselme ihtimali kadar düşme riski de var.” değerlendirmesinde bulundu.

Petrol fiyatlarının aşağı doğru gitmesi için çok sayıda etkenin oluştuğuna dikkat çeken Kudrin, “Önümüzdeki 2-3 yıl içinde dalgalanma devam eder. Sonrasında herkesin kabul edebileceği uzun vadeli yeni fiyatlar oluşur.” dedi.

Şu an Brent çıkışlı petrol 60,34 dolardan, Ural tip petrol de 58,7 dolardan satılıyor. Ocak ayında Brent tip petrol 47 dolara kadar gerilemişti.

Rusya hükümetinin petrol varil fiyatlarının mevcut seviyede kalacağını öngördüğünü belirten Aleksey Kudrin, “Petrol fiyatlarının geleceği ile ilgili tahmin zor. Uzun dönem 40 dolar seviyesinde kalabilir. Ya da 80 dolara çıkabilir.” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, petrol varil fiyatlarının 50 dolar olması durumunda Rusya bütçesinde gayri safi milli hasılanın yüzde 3,8’i kadar açık oluşabileceğini ifade etmişti. Rusya ekonomisi de yüzde 3,5 seviyesinde küçülmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.