Petrol fiyatları tırmanışta

Petrol fiyatları tırmanışta

ABD’de rafineri işçilerinin grevleri ve faal petrol kuyusu sayısındaki azalmaların etkisiyle petrol fiyatları yükselişe geçti.

Brent petrolünün varil fiyatı, haftanın ilk gününde 52.68 dolardan açıldıktan sonra tırmanışını sürdürdü ve 55.62 dolara kadar çıktı. Brent daha sonra 55.00 doların üzerinde hareket ederken, ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı 50.56 dolara kadar yükseldi.

ABD’de rafineri işçilerinin bir süredir devam eden toplu sözleşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca, aralarında Shell, Exxon Mobil ve Chevron’un bulunduğu petrol devlerinin rafinerilerinde grev başladı.

Grevin rafineriden çıkan akaryakıt fiyatlarında yukarı yönlü baskı yapacağı beklentisi ile Brent ve ABD ham petrolünün fiyatı yükselişe geçti.

Ayrıca, ABD’de çalışır durumdaki petrol sondaj kuyularının sayısında yaşanan azalmalar da ham petrol fiyatlarının yönünü yukarışa çevirmesinde önemli etken oldu.

Petrol piyasalarının uzmanları, yalnızca bir haftada 100’e yakın petrol sondaj kuyusunun kapandığına işaret ederek, bunun yaklaşık 30 yıllık dönemin en büyük azalması olduğunun altını çiziyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.