Petrol fiyatları son 9 ayın en düşük seviyesinde

Petrol fiyatları son 9 ayın en düşük seviyesinde

Küresel petrol fiyatları, Ukrayna ve Irak’taki krizin fiyatları yükselteceği endişesine karşın son dokuz ayın en düşük seviyesine indi.

Brent türü ham petrolün varili 103,70 dolara geriledi. Bu, Kasım 2013’ten bu yana görülen en düşük fiyat. BBC’nin haberine göre temmuz ayında petrol 115,71 dolarla son dokuz ayın en yüksek fiyatına çıkmıştı. Bu artış Irak’taki savaşa bağlanmıştı. Mevcut düşüş, zengin ülkelerin petrole talebini artırdı.

Irak’ın Eylül’de günde 2,4 milyon Basra hafif ham petrolü ihraç etmesi planlanıyor. Bir önceki ay için planlanan günlük ihracat 2,2 milyon varil.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) raporunda “Petrol fiyatları, petrol üretim alanlarını görülmedik şekilde kuşatan jeopolitik riskler karşısında ürkütücü bir şekilde sakin” denildi.

IEA, Irak ve Ukrayna’daki çatışmalara rağmen, Libya, Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan gibi başka petrol kaynakları bulunduğuna dikkat çekti.

Raporda, “Atlantik piyasasında çok petrol var ve Libya’nın ilave petrolü alıcı bulmakta zorlanıyor” denildi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna politikası nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulamasının petrol sevkiyatını etkileyebileceği düşünülüyordu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.