‘Petrol fiyatları 20 dolara kadar düşebilir’

‘Petrol fiyatları 20 dolara kadar düşebilir’

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs petrol fiyatlarının önümüzdeki yılın sonuna kadar 20 dolara kadar düşebileceğini belirtti. Goldman Sachs’in petrol fiyatları ile ilgili yayınladığı analize göre petrol varil fiyatının 2016’ın sonuna kadar 20 dolara kadar düşebilir.

Analizde “Düşük petrol fiyatlarının Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üreticilerine mali zorluk oluşturmasına rağmen, alternatiflere girerek petrol üretimin azaltılmasının uzun vadeli gelirleri zayıflatacağına” dikkat çekildi. Çin ekonomisinin yavaşlaması nedeniyle, küresel petrol talebinin düşeceği tahmin ediliyor. Talebin azalması nedeniyle OPEC’in üretimi düşürebileceği kaydedildi.

Petrol üretim maliyetinin düşmesi ve küresel emtia fiyatlarında gözlenen sert düşüşler nedeniyle OPEC dışındaki petrol üreticileri, yani ABD gibi ülkeler, petrol fiyatlarının düşmesini etkileyecek başka sebep olarak gösterildi. Amerikan bankasına göre, OPEC dışındaki ülkelerin petrol üretimini düşürmeleri gerekiyor. ABD petrol üreticilerinin geç hareket etmesi halinde bazı risklerin artabileceği ifade edildi.

Yatırım bankası düşük petrol fiyatından kazançlı çıkacak ülkelerin de olabileceğine dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.