Otomotiv üreticileri CES’e hazır

Otomotiv üreticileri CES’e hazır

Bu hafta başlayacak olan Uluslararası CES Fuarı (Consumer Electronics Trade Show) için teknoloji firmaları kadar heyecanlı başka bir sektör daha var, otomobilciler.

İlk defa 2007’de CES’e katılan FordMotor’un Amerika Bölümü Başkanı Mark Fields, o günlerde Las Vegas’da binlerce teknoloji firması içinde kendilerinin fark edilmesinin oldukça güç olduğunu belirtti.

Fields, “Fuar alanında görüşme yapacak yer bile bulamıyorduk, bu yüzden otelin arkasına gidiyorduk” diyerek anlatıyor 9 yıl önce olanları.

Bugün ise birçok otomobil üreticisi, gerek standları gerekse görücüye çıkaracakları modelleriyle CES için hazır. Otomobil üreticileri son yıllarda Silikon Vadisi’ndeki teknoloji firmalarıyla giderek daha fazla çalışmaya başladı ve bunun sonucu da elektrikli arabalar ve şoförsüz araçlarda yaşanan gelişmelerde görünüyor.

Bu yıl CES’te özellikle yeni modellerin test edilmesi umuluyor. Ayrıca henüz Fields tarafından açıklanmasa da Ford, Google veya başka bir şirket ile yakında şoförsüz araçlar için ortaklık kuracak gibi. Zira şirketin 2020 başına kadar hedefi şoförsüz araçların satışa sunulacak duruma hazır hale gelmesi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.