OPEC, petrol üretimini  artırdı

OPEC, petrol üretimini artırdı

Petrol İhrac Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol üretimin artırdı. Son verilere göre OPEC ülkeleri Haziran ayında günlük 32,9 milyon varil petrol üretimi yaptı.

Mayıs ayına göre petrol üretimi yüzde 1 oranında artış gösterdi. Günlük ortalama üretim 32,6 milyon seviyesine yükseldi.

Önemli petrol üreticilerinden Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının taban yapmasına rağmen üretime devam etmişti. OPEC’e üye olmayan ülkeler günlük petrol üretiminin 900 bin varil azaltılmasını bekliyordu. Petrol varil fiyatı şu an itibariyle 46 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatları 2014 yılına göre yüzde 50 daha ucuz bir seviyede. Şubat ayında petrol fiyatları 26 dolara kadar düşmüştü. OPEC üyelerinden Nijerya, petrol üretimindeki en büyük artışı kaydetti. Ülkedeki iç savaş karışıklığı nedeniyle petrol üretimi azalmıştı.

Nijerya’da günlük 1,5 milyon petrol üretimi yapılıyor. Bir başka ülke, İran da Mayıs ayındaki 78 bin varillik günlük üretimin Haziran ayında 3,6 milyon varile yükseltti.

OPEC’in diğer üyeleri Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri de geçen aya göre daha fazla üretim yaptı. Uzmanlar, OPEC’in günlük petrol üretimini uzun süre bu kadar yüksek tutmayacağı görüşünde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.