Öğrenim kredi borcu, saniyede 3 bin dolar artıyor

Öğrenim kredi borcu, saniyede 3 bin dolar artıyor

ABD’de kronik sorun haline gelen öğrenim kredi borcu miktarı, günden güne artıyor. 2016’da yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi gündeme gelmesi beklenen kredi borcu sorununa şimdilik net bir çözüm önerilmiyor.

Ülke genelinde 1,2 trilyon dolara ulaşan borçların saniyede ortalama 3 bin dolar artış gösterdiği bildirildi. Artışın devam etmesi halinde ekonomik büyümenin olumsuz etkileneceği ön görülüyor. Yaklaşık 40 milyon Amerikan vatandaşının kredi borcu olduğu, öğrencilerin ise yüzde 70’nin borçlu bir şekilde üniversiteden mezun olduğu bildirildi.

Öğrencilik döneminde öğrenim kredisi alanların sadece yüzde 37’lik bir kısmı borcunu geri ödüyor. Merkez Bankası (FED) New York Şubesi’ne göre kredi borcu olan Amerikalılar yeni ev alamıyor ve ekonominin büyümesini olumsuz etkiliyor. New York FED Başkanı William C. Dudley, kredi borcunun, ekonomik büyüme ve eşitisizlik gibi kritik sonuçlar oluşturduğunu daha iyi anladıklarını ifade etmişti.

Araştırmalara göre kredi çeken öğrencilerin yüzde 16’sının öğrenimlerini tamamlayamadığı ve borcunu ödemediği belirtildi. Öğrenci kredilerine uygulanan faiz oranı, alınan kredi miktarı ve tarihe göre yüzde 7,21 ilâ 10,5 değişkenlik gösteriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.