Obama’dan ‘orta gelirli ailelerin vergisini azaltın’ çağrısı

Obama’dan ‘orta gelirli ailelerin vergisini azaltın’ çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, salı günü yapacağı ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında orta gelirli ailelerin ödedikleri vergilerin azaltılmasını isteyecek. Beyaz Saray, Başkan Obama’nın, borsa hissesi ve sermaye yatırımı ile kazanç sağlayanların üst vergi oranlarının artırılması, bunun yanında bazı finansal firmalara yeni ücretler empoze edilmesi çağrısında bulunacağını belirtti.

Yılda bir defa yapılan ve partiler üstü olarak bilinen ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında Obama, özellikle orta gelirli ailelerin, çocuk bakımı ve eğitim masraflarının azaltılması için bazı vergi indirimleri uygulanmasını talep edecek. Çalışanlarına emeklilik imkanı sağlamayan işletmelerin, otomatik olarak bireysel emeklilik hizmeti vermeleri gündeme gelecek.

Beyaz Saray, Başkan Obama’nın gündeme getirmeyi düşündüğü paket için “Yasalardaki vergilerle ilgli boşlukların ortadan kaldırılarak daha adil hale gelmesi ve orta sınıf ailelere yardımcı olarak ekonominin büyümesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Obama’nın yeni vergi paketine göre iş dünyasına yapılacak vergi artışları ile devletin önümüzdeki 10 yıl içinde 320 milyar dolara kadar kâr sağlaması bekleniyor. Orta gelirli ailelerin ödediği vergilerin azaltılmasının devlete maliyeti ise 235 milyar dolar şeklinde tahmin ediliyor.

ABD Başkanı, geçtiğimiz hafta 2 yıllık üniversitelerin ücretsiz olmasını teklif etmişti. Başkan’ın, salı günkü konuşmasında bu teklif ile ilgili detayları vermesi bekleniyor. Kongre’de çoğunluğu ellinde bulunduran Cumhuriyetçiler ise, Obama’nın sunmaya hazırlandığı paketin, iş dünyasının çalışmalarını azaltacağını savunuyor.

‘Birliğin Durumu’ (State of the Union) olarak tanımlanan konuşmasını, tüm televizyon kanalları canlı yayınlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.