Obama: Finans dünyasında daha sıkı kurallara ihtiyacımız var

Obama: Finans dünyasında daha sıkı kurallara ihtiyacımız var

Başkan Barack Obama, finans endüstrisinde daha sıkı kurallara ihtiyaç olduğunu söyledi. Önceki hafta ABD’nin güvenilir yatırım bankası JP Morgan Chase’nin 2 milyar dolar kaybettiğini açıklamasının etkisi devam ederken, Başkan Obama bu zararın Wall Street reformuna olan ihtiyacı güçlendirdiğini belirtti. Obama, “Kanunların hem vergi ödeyenleri hemde bankların korunması gerekir.” dedi.

ABC televizyonuna konuşan Başkan Obama, Jp Morgan Chase için ‘ülkenin en iyi yönetilen bankalarından biri’, üst yönetisi Jamie Dimon için ise ‘ülkenin en akıllı yöneticilerinden biri’ olarak bahsetti. 2012 seçim kampanyasında ekonomik reformlardan bahseden Başkan Obama “Risk alan girişimciler ve yenilikçilerin ödüllendirilmesi lazım. Bence girişimcilerin özgürce hareket etmesi hepimizin yararınadır.” ifadelerini kullandı.

Şirketin geçen hafta 2 milyar dolar zarar ettiğinin açıklamasından sonra şirketin yatırım müdürü Ina Drew dün emekliliğe ayrılmıştı. Önceki hafta zarar açıklanmasından sonra Jp Morgan hisseleri yüzde 10 gerileyerek, şirketin 14 milyar dolar değer kaybetmesine yol açmıştı. Analistler, şirketin 2 milyar dolarlık zararı telafi edebileceğini ancak bankanın risk yöneticisi kredibilitesindeki hasarı düzeltmesinin zaman alacağı görüşünde.

Ülkedeki bazı ekonomistler zararın açıklanmasından sonra şirketin CEO’su Jamie Dimon’un da istifa etmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.