New York’ta Türk simidine ilgi artıyor

New York’ta Türk simidine ilgi artıyor

Türk geleneğinin vazgeçilmez lezzeti simide olan ilgi ABD’de artmaya devam ediyor. Kısa süre önce New York ve New Jersey eyaletlerinde Simit&Smith markasıyla açılan simitçi dükkânları, Amerikalıların gözdesi haline geldi. Bagel’in (bir çeşit açma) başkenti olarak bilinen New York’ta sokak simidini müşterilerine sunan Simit&Smith, bu ilgiden memnun. Türk kültürünün önemli bir parçası olan simit, sadece gurbetçilerin değil, farklı milletlerden insanların da dikkatini çekiyor.

Mevcut simit dükkânlarına ilginin artmasından dolayı, New York’ta 5. mağazasını Manhattan’ın Midtown kısmında açan Simit&Smith, bu ay sonunda da 6. mağazasını açmaya hazırlanıyor. Simit & Smith CEO’su Gökhan Çakmak, 2015 yılında artık franchise sistemine geçmeyi planladıklarını belirterek, ilk şubelerini 2012 yılında New Jersey’de açtıklarını ve kısa sürede New York’ta yatırımlarını artırdıklarını belirtti.

SU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER TÜRKİYE’DEN

New York şehrinin özellikle Manhattan bölgesinde simide olan ilginin arttığını ve yakın zaman içerisinde New York’un Queens, Brooklyn ve Long Island ilçeleri başta olmak üzere, ABD’nin farklı eyaletlerine de açılmayı düşündüklerinin belirten CEO Çakmak, sadece simit satmadıklarını bunun yanında restoran ve marketlere de ekmek ürettiklerini söyledi. Türkiye’deki simit tadını ABD’ye taşıdıklarını belirten Çakmak, simit üretiminde kullanılan su haricindeki bütün mamullerin Türkiye’den getirildiğine dikkat çekti. Şirketin 15 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Çakmak, Rusya, Çin ve İngiltere’de Simit & Smith’in isim hakkını aldıklarını söyledi. Amaçlarının simidi ve Türk çayını ABD’ye taşımak olduğunu vurgulayan Çakmak, “Açtığımız 5. şubemiz artık, bundan sonraki mağazalarımız için bir model olacak. Şu ana kadar Amerikalılardan simitle ilgili çok pozitif dönüşler aldık. Biz de günden güne yatırımlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Bir yandan simit satıyoruz diğer yandan ülkemizin kültürünü anlatma şansını buluyoruz. Önümüzdeki günlerde yatırımlarımızı ABD’nin her tarafına yaymayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

NEW YORK’TA SİMİTLİ ÇAY KEYFİ

Açılışa katılan Zafer Sevimçok isimli Türk vatandaşı, 14 yıldır ABD’de yaşadığını ve uzun zamandır böyle bir mekânın açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Simit & Smith’in yeni mağazasına yakın oturduğunu belirten Sevimçok, “Buranın açılmasına en çok sevinenlerden birisi benim. Biz simitle büyüdük. Evim buraya çok yakın, artık sepetimi uzatacağım, onlar da simitlerimi koyacak. Ben de evde rahat rahat simit yiyeceğim. Benim gibi birçok insan da sevinmiştir buranın açılmasına. Bu yatırımı yapanlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bir başka müşteri Melanie Rohn isimli bir turist ilk defa yediği simidi çok beğendiğini söyledi. Rohn “Dışarda kahvaltı yapacak yer ararken, simit dükkânının önünden geçtiğimizi fark ettik. Dükkan kalabalık olduğu halde biz de içeri girdik. Ben 3 tane simit yedim. Çok lezzetliydi. Daha önce tatmayanlara tavsiye ederim.” dedi.

Write a comment

1 Comment

  1. Selahaddin Senel September 17, 18:25

    Cok guzel . Miami’deki Turkler tarafindan ozlem duyulan simit’e ne zaman kavusacagiz. Lutfen bizi de unutmayin . Tesekkurler ve surekli basarilar .

Only registered users can comment.