New York’ta konuşan Draghi: Gerektiğinde önlemleri artırmaya hazırız

New York’ta konuşan Draghi: Gerektiğinde önlemleri artırmaya hazırız

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratan ve piyasalarda olumsuz hava oluşturan para politikasındaki son değişiklikleri savunmaya devam etti.

New York Ekonomi Kulubü’nde konuşan Draghi, ECB’nin Perşembu günü duyurduğu ekonomik kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Draghi, ECB tarafından açıklanan son paket için “Piyasa beklentilerini karşılayacak bir paket değildi. Bu, bizim hedeflerimize ulaşmamız içindi” ifadelerini kullandı.

Beklentilerden farklı bir para politikası açıklayan Draghi, “Bu köklü bir değişiklik değildi” dedi. Son kararların ‘yeniden ölçümlendirme’ olduğunu belirten ECB başkanı “Beklenmedik bir ekonomi politikası değişikliği değildi.” değerlendirmesinde bulundu. New York’ta konuşan Draghi, ekonomik şartların değişebileceği ve ihtiyaç durumunda bundan daha fazlasını yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi. Draghi, gereken tüm enstrümanları kullanmak için herhangi bir limitlerinin olmadığına dikkat çekti. Draghi, Enflasyonun yüzde 2’ye dönüşünün gecikmemesi için tedbir aldıklarını savunarak “Para politikası eylemleri sayesinde euro bölgesi deflasyon riski masadan kalktı.” şeklinde konuştu.

ECB’nin dün yaptığı açıklamada, varlık alım programının yeniden düzenlenerek tahvil alımlarını 2017’ye uzatıldığı, euro cinsi belediye ve bölgesel yönetim tahvillerini de program kapsamına alındığını belirtilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.