New York ‘Zenginler Ligi’nde birinciliği kaptırdı

New York ‘Zenginler Ligi’nde birinciliği kaptırdı

Çin’de her yıl yayımladığı ‘zenginler listesi’yle tanınan Hurun Report, dünyanın en zengin şehirlerini açıkladı.

Şehirlerde yaşayan milyarderleri kritelerine göre puanlayan Hurun Report’un listesinde 100 zenginle Pekin birinci sırada yer aldı. Çin, son dönemde yaşadığı ekonomik çalkantılara rağmen son bir yıl içinde 32 yeni milyarder ile birinci sıraya yükselmeyi başardı. Sadece 4 zengin artışı ile toplamda 95 milyardere sahip olan New York ise ikinci sıraya düştü. Hurun Report’a göre 66 milyarderin yaşadığı Moskova 3. sırada, Hong Kong (64) 4. sırada, Shanghai (50) 5. sırada, London (50) 6. sırada, İstanbul ise 28 milyarder ile 13.sırada yer aldı.

Listede Çin toplam 568 milyarderi ile birinci, ABD, 535 milyarderi ile ikinci sırada, Hindistan ise 111 milyarderler ile üçüncü sırada yer aldı. Hindistan son yılda 14 milyarder artışı ile dikkat çekti.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI BİLL GATES

Listede Bill Gates, 80 milyar dolar ile birinci, Warren Buffet 68 milyar dolar ile ikinci, İspanyalı Amancio Ortega 64 milyar dolar ile üçüncü, Jeff Bezos 53 milyar dolar ile dördüncü, Carlos Slim 50 milyar dolar ile beşinci sırada yer aldı.

Rapora göre Carlos Slim’in yatırımları yüzde 40 oranında azaldığı görüldü.

Çin’in emlak zengini Wang Jianlin’in geliri 26 milyar dolar olarak açıklandı.

New York’ta yaşayan en zenginler arasında 44 milyar dolar ile  David Koch birinci, Michael Bloomberg 37 milyar dolar ile ikinci sırada yer aldı.  

Google’ın kurucusu  Sergey Brin, 33 milyar dolar ile en zengin göçmen kökenli işadamı olarak kayıtlara geçti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.