New York Fed Başkanı Dudley: Faiz artışı mümkündür

New York Fed Başkanı Dudley: Faiz artışı mümkündür

Amerikan Merkez Bankası (Fed) New York Başkanı William Dudley, Aralık ayında faiz artışı için “oldukça mümkündür” ifadesini kullandı.

New York Ekonomi Kulubü’nün (ECN) düzenlediği bir etkinlikte konuşan Dudley, “Fed politikasının normale dönüşmesi için gerekli olan şartların kısa zamanda tatmin edici hale gelmesi oldukça mümkündür’ dedi.

New York Fed Başkanı Dudley, enflasyon konusundaki endişelerini dile getirmeyi de ihmal etmedi. Fed’in “enflasyonda hedeflediği yüzde 2’nin altında kalınabileceğini” belirten Dudley, enflasyonun aşağı yönlü baskı olabileceğine dikkat çekti.

Eylül ayında Fed Başkanı Janet Yellen, özellikle Çin ve global ekonomide yaşanan yavaşlama nedeniyle Fed’in faiz artışına gitmediğini ifade etmişti. Ancak Kasım ayında ABD’de açıklanan istihdam verilerinin beklenin çok üstünde gelmesinden sonra birçok Fed üyesi, faiz artışına Aralık ayında gidilebileceğini dillendirmeye başladı.

Son istihdam raporunun açıklanmasından sonra Chicago Fed Başkanı Charles Evans,verilerinin çok iyi olduğunu belirterek “Son veriler, faiz artırımı görünümünü destekliyor. Saatlik ücretlerin güçlenmesi, enflasyonun yüzde 2’ye doğru yönelmesini destekler, bu da bizim ihtiyacımız olan şey. Aralık ayında faiz artışı konusunda açık fikirli olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren geçen Pazartesi günü, ekonomilerin bekledikleri şekilde gelişmeye devam etmesi halinde faiz artışının Aralık ayında gerçekleşebileceğini söyledi. Fed Başkanı Janet Yellen de ekonominin iyi bir performans göstermesi halinde faiz artışını gerçekleştireceklerini belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.