New Hampshire’dan Türkiye’ye yatırım daveti

Story Highlights

  • New Hampshire Valisi Hassan, Türkişadamlarına yatırım davetinde bulundu

New Hampshire’dan Türkiye’ye yatırım daveti

New Hampshire Valisi Maggie Hassan, Türkiye’den şirketlere yatırım ve ortaklık daveti yaptı. New Hampshire Ticaret Komiseri Jeffrey Rose da eyaletin vergi ve yer olarak yatırımcı için iyi bir durumda olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’den şirketleri eyaletimizde görmeyi temenni ediyoruz.” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), ABD’nin New Hampshire eyaletinden bir grup yatırımcı ile bir araya geldi. Buluşmada eyaletin valisi Maggie Hassan da yer aldı.

New Hampshire’ın yatırım imkânlarına işaret eden Hassan, “Eyalet bir yandan üretim bir yandan medikal diğer yandan iletişim alanında güçlü. Hem askeri alanda hem tarım alanında şirketler için pek çok olanak var.” diye konuştu. New Hampshire ile Türkiye’nin ithalat ve ihracatının önemli oranda arttığını anlatan Hassan, “İhracat daha evvel 9 milyon dolardı, şu an 18 milyon doları buldu. Yani alınacak aşama var. Bundan böyle ithalat ve ihracatta daha büyük meblağları görmeliyiz. Şirketlerin irtibatı artmalı. New Hampshire’da Türkiye’den şirketler için çok vergi talep edilmiyor, yatırım adına sorunlar da yok. Eyaletten dünyanın önemli alanlarına, limanlarına erişmek mümkün.” bilgisini verdi.

Gazetecilerin, “Hangi alanlarda yatırım imkânları var, Türkiye’de aradığınız ne?” sorusuna Maggie Hassan, “Heyetimde medikal sektöründen, danışmanlık sektöründen şirket var, bunlar ortak arıyor. Medikal sektörü için Türkiye’de, New Hampshire’da imkânlar var. Eyalet olarak imalat alanında iyi bir durumdayız, burada yatırım ihtimali olabilir. Yine bizler için motor ve arabada imkânlar var. Yani burada önemli sektörler yatırım için bulunuyor.” karşılığını verdi.

New Hampshire Ticaret Komiseri Jeffrey Rose da, “Eyaletimizde Türkiye gibi ekonomide büyüyor. Biz bundan böyle yeni ortaklıklar yapmayı temenni ediyoruz. New Hampshire’da vergi oranları diğer eyaletlere oranla daha gerilerde. Şu aşamada New Hampshire’da Türkiye’den şirketleri görmeyi temenni ediyoruz.” dedi. Gazetecilerin, “Hangi yatırım alanlarına yönelim talep ediyorsunuz?” sorusuna ise Rose, “Medikal alanda çok imkân var. Tıbbi aygıtlar ile ilgili sanayi ilerliyor. Burada hem tedarikçilere hem imalatçıya gerek duyuyoruz. Bu anlamda Türkiye’den şirketler eyaletimizde imalat alanları bakabilir.” diye cevapladı.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral de Türkiye’nin ABD ile ticaretinin 19 milyar dolar olduğunu bildirdi. İthalatın 12,5 milyar dolar, ihracatın 6,5 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu vurgulayan Meral, ticaret açığından dert yandı. Gayelerini ticaretin artması ve dengelenmesi olarak açıkladı. Meral, ABD’de Ar-Ge ve inovasyon adına önemli yatırım alanları olduğunu da dile getirdi. Meral, New Hampshire heyeti ile medikal, kimya danışmanlık ve inovasyon ile buluşların teşviki gibi alanlarda görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Eyaletin 60 milyar dolar ekonomisi ile pek çok ülkeden daha büyük olduğunu aktardı.

Meral, “Bizler, ABD’nin tek New York ve Chicago’dan ibaret olmadığını biliyoruz. Bu eyaletlerin dışında kalan eyaletlerden daha kolay olacaktır ABD’ye giriş. Bu anlamda temaslarda bulunuyoruz. Cansas, Houston, California, Carolina gibi eyaletlerle temaslarda bulunuyoruz. Şu an ABD’yi tanımanın keşfetmenin önemli bir yolu olacak New Hampshire.” yorumunu yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.