‘NBA ortaklığındaki başarımızı Türk basketbol altyapısına taşıyacağız’

‘NBA ortaklığındaki başarımızı Türk basketbol altyapısına taşıyacağız’

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) ile ekimde pazarlama anlaşması imzalayan cep telefonu operatörü Avea, ABD’li ortağı tarafından global pazarlama ortakları arasında ‘örnek marka’ olarak gösteriliyor.

Şirket yöneticileri NBA ile yakalanan bu sinerjiyi Türkiye’de basketbol altyapısını desteklemek için kullanmayı hedefliyor.

NBA All Star 2013 organizasyonu dolayısıyla ABD’nin Houston şehrinde bir araya gelen Avea ve NBA üst düzey yöneticileri, ortaklıktan fazlasıyla memnun olduklarını belirtirken, bunun önümüzdeki aylarda Türkiye’de basketbolun desteklenmesi adına bir projeye dönüşebileceğinin de sinyallerini verdiler. Toplantıda konuşan Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, ortaklığın 2013-2014 döneminde de yeni projelerle ‘NBA oyun ruhunun yerelleşmesi’ önceliğinde büyüyeceğini söyledi. “NBA ortaklığı ile Türkiye’de sporu teşvik etmek, özellikle basketbolu sevdirmek ve  gençleri bu spora teşvik etmek istiyoruz. Bu ortaklık, önümüzdeki dönemde kalıcı değerler oluşturmak üzere farklı platformlara doğru gidecek.” diyen Ertürk, İspanyol futbol devi Barcelona sponsorluğundakine benzer bir çalışmanın seçenekler arasında olduğunu kaydetti. Avea’nın Barcelona ile yaptığı işbirliği kapsamında Türkiye’den 240 genç yetenek geçen yıl FCBEscola okullarından 5 antrenörden İstanbul ve Antalya’daki kamplarda eğitim almıştı. NBA Global Pazarlama Ortaklıkları İdari Başkan Yardımcısı Mark Tatum, ortaklığın başlamasının ardından elde edilen 4 aylık sonuçlar doğrultusunda, resmi ortaklığı Türkiye’de altyapı geliştirmeye yönelik yeni işbirliklerle güçlendirmeye hazırlandıklarını ifade etti. Dehşan Ertürk de, Türkiye’deki projeye ayrılacak fon ve projenin niteliğinin nisan ve mayıs aylarında duyurulacağını söyledi.

Avea’nın NBA ile tasarladığı Türkiye projesinin ayrıntıları kesinleşmese de yetkililer önümüzdeki dönemde bu projenin NBA’e yeni Türk oyuncular kazandırmasının da mümkün olduğunu ifade ediyor. İlki 1999’da olmak üzere NBA’de şimdiye kadar 8 Türk oyuncu yer alırken, bunlardan dördü halihazırda dev ligde oynamaya devam ediyor. Avea toplantısına katılan ‘Chocolate Thunder’ lakaplı NBA’in efsane oyuncusu Darryl Dawkins, özellikle Hidayet Türkoğlu ve Ömer Aşık’tan övgüyle bahsederken, Türk basketbolunu da takip ettiğini ve burada potansiyelin yüksek olduğunu söyledi.

Avea, NBA’in dünyada sponsor ortaklığı imzaladığı ilk GSM opearatörü. Mark Tatum, global çapta yerelleşme peşinde olan NBA için Türkiye’nin önemli ve potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu kaydetti. Tatum, ekimden bu yana NBA’in Türkiye’deki takip edilme oranlarının yüzde 100’ün üzerinde arttığını, ligin resmi internet sitesinin Türkçe yayına başladığını açıkladı. Dehşan Ertürk de, 4,5 milyon akıllı telefon sahibi Avea abonesinin, operatör üzerinden ayda 50 milyon video izlediğini, bunlar arasında basketbol ve NBA videolarının futboldan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi. Ertürk ortaklık sonrası yayınlanan Avea-NBA teaserının da 1 milyondan fazla izlendiğini ifade etti. Dünyada 750 milyon taraftarı bulunan Amerikan Ulusal Basketbol Ligi maçları 215 ülkede 45 dilde canlı yayınlanıyor. nba.com ise Türkçe dahil 14 dilde yayın yapıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.