Muhtar Kent: Sürdürülebilir büyüme için yenilikler takip edilmeli

Muhtar Kent: Sürdürülebilir büyüme için yenilikler takip edilmeli

Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent, şirketlerin ve devletlerin büyümesi gerektiğini, bunun için de yeniliklerin takip edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (SEV) ile Friends of the Amerikan Board School in Turkey (FABSIT)’ın New York’daki ‘Liderler Gecesi’ isimli etkinliğine katılan Muhtar Kent, büyümenin özellikle ekonomik, eğitim, entellektüel, sosyal, politika ve manevi alanlarda olması gerektiğini ifade etti. Devletler, şirketler, sosyal kurumlar ve kişilerin büyüyüp gelişmek istedikleri zaman devamlı zorluklarla karşılaştıklarına dikkat çeken Kent “Eninde sonunda büyümek bütün zorlukların üstesinden gelecek. Bizim devamlı yenilikler bularak büyümemiz lazım.” dedi. Yeni fırsatların oluşturulmasının önemine değinen Coca Cola CEO’su genç neslin çalışması hatta daha doğmamış çocukların çalışabileceği bir ortam oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

“Yenilik getirmek ve büyümek için birlikte nasıl hareket edebileceğimize bakmamız lazım.” şeklinde konuşan Kent, bunun için takip edilmesi gereken 5 yol olduğunu ifade etti. “İlk olarak doğru yatırım yapmanın yollarını bulmak lazım diyen Kent, “Global düşünceli yetenekler bulmak, stratejik işbirliği ve ortaklık, açık kaynak bağlantıları sağlamak ve son olarak istikrar sağlamak için devamlı (acımasız) planlar yapmak lazım.” diye konuştu. 1930 ekonomik krizinde birçok şirketin istihdamı azalttığını ancak Coca Cola’nın yatırımlara devam ettiğini hatırlatan Kent, “Biz işverenler, Manhattan’da da Mumbai’de de aynı rahatlıkta çalışacak işçi bakıyoruz.” dedi.

COCA COLA AIDS HASTALIĞINA  KARŞI MÜCADELE EDİYOR

Muhtar Kent, devletin, sivil toplum örgütlerinin ve şirketlerin devamlı işbirliği halinde olmasının önemli olduğunu kaydetti. Coca Cola olarak Afrika’da AIDS hastalığının anneden çocuğa geçmesini engelleyecek çalışma yaptıklarını anlatan Kent, “Şuan yapılan çalışmaların sonuçlarını 1 Aralık 2015 AIDS gününde duyuracağımıza inanıyorum. Bunun için Bill ve Melinda Gates Vakfı, Yale Üniversitesi ve Afrika’daki kuruluşlarla çalışarak bölgedeki AIDS ilaçlarını artırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİLİĞİ DIŞARDA ARAYIN

Ziyaret ettiği ülkelerde Coca Cola bayilerini ziyaret ettiğini anlatan Muhtar Kent, 36 yıllık iş tecrübesine rağmen her gittiği yerden yeni birşeyler öğrendiğini söyledi. Coca Cola’nın patronu 207 ülkede 1004 fabrika ile 775 bin çalışana sahip olduklarını belirterek “En güzel fikirlerin şirketin içinden değil, dışardan geleceğine inanıyoruz. Güzel fikirlerin nerden ve kimden geleceğini bilemiyorsunuz. Bu yüzden bulunduğum yerlerde haftada en az bir defa bayileri ziyaret ediyorum. Aynaya değil, her zaman ileriye bakmak lazım.” diye konuştu.

SEV’in Türkiye’deki eğitim sistemine katkıda bulunduğunu ifade eden Coca Cola CEO’su, ‘Defne ve Muhtar Kent Eğitim Vakfı’ adına  bir zamanlar öğrenci olduğu Tarsus’taki Amerikan Koleji’ne 120 bin dolar burs verdiğini açıkladı. 

Etkinlik için satılan biletlerin gelirleri SEV okullarının burs fonuna aktarılacağı bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.