Mortgage sahiplerine yeni kredi imkanları

Mortgage sahiplerine yeni kredi imkanları

Federal Konut İdaresi (FHA), mortgage ile ev sahibi olanların yeni kredi alabilmeleri için finansal kolaylıklar sağlayacağını açıkladı.

Haciz ve iflas sebebiyle krediden yararlanmak isteyenlerin, gelirlerinde dış ekonomik faktörler sebebiyle yüzde 20 azalma olduğunu göstermeleri gerekecek. Herhangi bir şekilde işten atılan veya ayrılan kişilerin başvurusu ise kabul edilmeyecek.

Yapılan açıklamaya göre, FHA sigortalı kredi ile ev almak isteyenlerin bir yıl boyunca kira ve kredi kartı borçlarını zamanında ödeme şartı var. Bu süreç içerisinde Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı tarafından tanınan bir ajanstan danışmanlık hizmeti alınması zorunluluğu var.

FHA, az peşinat ödeme kredisi sayesinde, ilk defa maddi geliri düşük insanlara kredi alma imkanı veriyor. Önceki dönemlerde bu tarz kredi imkanlarından faydalanmak için 11 yıl boyunca ipotek sigorta primi ödeme zorunluluğu vardı.

FHA kredisi için başvuruda bulunacakların en az 3 yıllık haciz veya 2 yıllık iflas belgelerini ibraz etme şartı bulunuyor. FHA Müdürü Carol Galante, yaptıkları çalışmalarda ekonomik durumdan gerçekten zarar görmüş ev sahipleri ile, kredi kartını fazla kullandığı için maddi zorluklar yaşayanlar arasında ayırım yapmak istediklerini söyledi.

Yaşadığı maddi zorluklar sebebiyle 3 yıl önce restoranını satmak zorunda kalan Russell ve Michelle Poland çifti, FHA’nın sunduğu yeni kredi imkanının kendileri için büyük bir lütuf olduğunu söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.