‘Mortgage’ krizine yeni çözüm

‘Mortgage’ krizine yeni çözüm

Los Angeles eyaletinin El Dorado Drive yerleşkesinde bir ev görenleri şaşkınlığa uğratıyor. Canlı renklerle turuncu ve yeşile boyanmış ev görenleri şaşırtırken etraftaki diğer evlerin sakinlerini önce kızgınlığa sürükledi. Polise haber vermeyi düşünen komşular daha sonra bu garip evin hikayesini öğrendi. Scott ve Beth Hostetler isimli çift evlerinin ‘mortgage’ını (ev kredisi)ödeyemeyince çareler aramaya başladı. Bu arayışları neticesinde de Brainiacs From Mars isimli şirketin teklifiyle karşılaştı. Şirket çiftin evinin ön kısmını reklam panosu haline çevirmek karşılığında aylık 2 bin dolar mortgage masrafını ödemeyi teklif etti. Başka çareleri olmayan çift evlerini kaybetmemek için bu ilginç teklifi kabul etti.

Yoğun trafiğin olmadığı sakin bir mahallede bulunan Hostetler çiftinin evleri sokaktan geçen hemen tüm sürücülerin dikkatini çekiyor. Brainiacs From Mars şirketinin kurucusu ve yöneticisi Romeo Mendoza Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada hedeflerinin ülke genelinde bin evi marketing şirketlerinin reklamları için bu şekilde bilborda çevirmek olduğunu belirtti. Her bir evin bilborda dönüştürülmesiyle ‘mortgage’larını ödemekte güçlük çeken aileler bir yıla kadar bu ağır yükten kurtulmuş olacak.

California’da bir bankadan ‘mortgage’ ile evlerini alarak bankaya şu anda evin değerinden daha fazla borcu olan ailelerin oranı yüzde 44. Bu durumu göz önüne alarak hem insanlara yardım edecek hem de dikkat çekecek bir yöntemle firmasının reklamını yapmayı düşünen Romeo Mendoza kendilerine gelen talebin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Nisan 2011 yılında web sitelerinde projelerini yayınlamalarının ardından Mendoza kendilerine 38 bin başvurunun yapıldığını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.