Moody’s’ten Türkiye’ye not uyarısı

Moody’s’ten Türkiye’ye not uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, dış kırılganlıkların Türkiye’nin kredi notu ile banka ve şirketleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Raporda, Türkiye’nin yabancı sermaye girişlerinde yaşanan iniş çıkışlara yönelik hassas dengelerinin, son dönemde artan jeopolitik riskler, yurt içinde devam eden politika belirsizlikleri ve ABD Merkez Bankası’nın faizleri artırma olasılığına bağlı dış kaynak girişlerinde azalma riskleriyle sarsıldığına işaret edildi.

Kamu finansmanının kredi notunun güçlü bir yanı olduğunun vurgulandığı Moody’s raporunda, kredi notunun ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kırılgan yatırımcı güveninden olumsuz etkilenebileceği ifade edildi.

Türkiye’deki şirketlerin ekonomik büyüme hızında yaşanan düşüşten etkilenebileceğine de işaret edilen Moody’s raporunda, buna karşılık liradaki değer kaybının ihracat odaklı şirketler için yarar sağladığı da vurgulandı.

Türkiye bankacılık sisteminin fonlama yapısının, dış piyasalardaki risk iştahı ve volatiliteye bağlı olduğuna da işaret edilen Moody’s raporunda, bu durumun bankaların büyüme fırsatları ve kârlılıkları üzerinde de baskı oluşturduğuna dikkat çekildi.

Moody’s Türkiye’nin düzenli kredi notu değerlendirmesini Aralık ayında yayımlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.