Moody’s’den sonra S&P de Türkiye’nin kredi notunu düşürdü

Moody’s’den sonra S&P de Türkiye’nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu düşürdüğünü duyurdu.

Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notu ‘BB’den ‘BB-’ seviyesine, yerli para cinsinden notu ‘BB+’dan ‘BB’ye düşürüldü. Görünümü ‘durağan’ olarak kaldı.
DOLAR VE EURO HAREKETLENDİ
Not indirimi haberinin hemen ardından dolar yeniden 4,10 TL’nin üzerine çıktı. Euro ise 2 Mayıs’ta Türkiye saati ile 02.03’te 4,92 TL’den işlem görüyor.

Asya-Pasifik piyasalarında görülen bu hareketlilik ‘sabah Türkiye’de piyasalar açıldığında yaşanabilecek artçı şokların habercisi’ olarak yorumlandı.

30 Nisan Pazartesi günü kapanışta yüzde 3,1 değer kaybeden Borsa İstanbul’da da hisse senetlerinde satış eğiliminin hızlanabileceği kaydediliyor.
S&P: MAKRO EKONOMİK DENGESİZLİKLER ARTTI
Kredi notunun düşürülmesiyle ilgili olarak, Türkiye’nin makro ekonomik dengesizliklerinin arttığı belirtilen açıklamada, enflasyon görünümünün bozulduğu, Türk Lirası’nda değer kaybı ve volatilite görüldüğü ifade edildi.

Türkiye’nin mali pozisyonunun zayıfladığına dikkatin çekilirken, ekonominin aşırı ısındığı da vurgulandı.
TL’DE DEĞER KAYBI SÜRERSE NOT YİNE İNDİRİLEBİLİR
Türkiye’nin dış finansman şartlarının ve Türk Lirası’nın konumunun daha da bozulması ve özel sektörün hassaslaşması durumlarında ülkenin kredi notunun yeniden düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

S&P, Merkez Bankası’nın enflasyon oranını yüzde 5 hedefine yaklaştırması ve Türkiye’nin dış pozisyonun sürdürülebilir şekilde düzelmesi halinde kredi notunun yükseltilebileceği ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.