McDonald’s Rusya’da 7 restoran daha kapattı

McDonald’s Rusya’da 7 restoran daha kapattı

Dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden McDonald’s’ın Rusya’daki faaliyetleri Ukrayna krizi ve Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırım nedeni ile zora girdi. Batılı ülkelerden gıda alımını sonlandıran Rusya, McDonald’s restoran zinciri ile ilgili de denetimlerini artırdı. McDonald’s’tan yapılan açıklamada gıda güvenliği gerekçesi ile yoğun teftişlerin sürdüğünü, bu yüzden 7 restoranı daha geçici olarak kapattıklarını açıkladı.

Rusya Tüketici Hakları Servisi, Moskova’da 3, Stavropol’da 1, Yekaterinburg’da 1 restoranı kapattı. Moskova Bölgesi Serpuhov’da 1 ve Soçi’de de 2 restoran kapandı. ITAR-Tass’ın haberine göre Krasnodar’da 4 restoran gıda güvenliği kurallarına uyulmadığı gerekçesi ile kapatıldı.

McDonald’s Eylül ayının ilk günlerinde 18 restoranın daha modernizasyon için geçici olarak kapatılacağını açıkladı. Şirket sağlık denetimlerinin başlaması üzerine iç denetimleri artırarak yeni teknoloji ve ekipmanlarla iyileştirme çalışmaları yapıyor.

Rusya’da 440’dan fazla ayrı McDonald’s restoran faaliyet gösteriyor. 2013 verilerine göre Rusya, ünlü fast-food zincirinin ABD ve Kanada’nın dışında en çok faaliyet gösterdiği 7 piyasa arasında yer alıyor. Moskova’nın Puşkinskaya Meydanı’ndaki en eski restoranı geçen yıl ciro açısından Avrupa’da ilk 10’a girmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.