Mars Gıda, Türkiye ürünlerinin bir kısını geri çağırdı

Mars Gıda, Türkiye ürünlerinin bir kısını geri çağırdı

Mars Gıda Türkiye, Hollanda Veghel’deki fabrikada üretilip Türkiye’de satışa sunulan SNICKERS 5’li Paket, SNICKERS 80 Gram ve SNICKERS Minis 206 Gram çikolataları arasından kısıtlı sayıda ürünü tedbir amaçlı olarak toplatma kararı aldı.

Mars Gıda Türkiye, Mars’ın Hollanda Veghel fabrikasında üretilen ürünlerinden birinde plastik parçası tespit edilmesi sonucu Türkiye’de etkilenmesi muhtemel olan SNICKERS 5’li Paket, SNICKERS 80 Gram ve SNICKERS Minis 206 Gram çikolataları arasından parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) belirlenmiş, kısıtlı sayıda ürünü tedbiren toplatma kararı aldı. Yapılan açıklamada tespit edilen cismin solunum yolunda açabileceği olası rahatsızlıklara mahal vermemek amacı ile böyle bir karar alındığı bildirildi.

-ÜRÜNLER-

Geri çağırma işleminin yalnızca Hollanda’da üretilmiş olan ve bilgileri verilen ürünleri kapsadığı belirtilen açıklamada, bildirilen TETT tarihini içermeyen, parti numarasına sahip olmayan veya Hollanda dışında üretilmiş olan ürünlerin bu durumdan etkilenmediği vurgulandı.

Söz konusu etkilenme ihtimalinin, Türkiye’deki toplam ürünler arasında oldukça sınırlı bir ürün yelpazesini içerdiğini ve bahsi geçen ürünler arasında yalnızca Hollanda’da üretilenler açısından bir riskin söz konusu olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hollanda fabrikasında üretilen ürünler dışında herhangi bir çikolata veya paketli ürünümüz bu durumdan etkilenmemiştir. Mars’ın başka bir fabrikada üretilmiş herhangi bir ürünün etkinlenmiş olması söz konusu değildir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.