Lüks otomobiller Amerika’dan Türkiye’ye gidiyor

Lüks otomobiller Amerika’dan Türkiye’ye gidiyor

Amerika’nın otomobil başkenti Detroit’te daha önce otomobil galerisi konseptiyle hayata geçirilen Detroit Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı (NAIAS) bu yıl lüks araçlara ev sahipliği yaptı.

19. yüzyılın başından beri düzenlenen ve 1989’dan beri uluslararası kimlik kazanan fuarda yaklaşık 50 modelin dünya lansmanı gerçekleştirildi. Daha önce otomobil galerisi temasıyla hareket eden fuar, Amerika’da tekrar yükselişe geçen otomobil pazarına paralel olarak lüks görünüm kazandı. Toyota ve Hyundai’nin Lexus ve Genesis gibi lüks alt markalarıyla dikkat çektiği fuarı Volvo, Mercedes–Benz, Audi, BMW, Porsche, Infiniti, Aston Martin ve Cadillac gösteri alanı haline dönüştürdü. 5 binin üzerinde uluslararası basın mensubunun geleceği tahmin edilen fuara 850 binin üzerinde de ziyaretçi bekleniyor. Sergilenen Lüks otomobillerin birçoğu 2016’nın ilk çeyreğinden itibaren Türk otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. Detroit’teki Cobo Hall’da düzenlenen fuar 24 Ocak’a kadar devam edecek.
Amerikan pazarı yükselişte
2008 yılındaki büyük krizin ardından liderliği Çin’e kaptıran Amerikan otomotiv pazarı, geçen yıl yüzde 6 büyüyerek 17,4 milyon satış adedine ulaştı ve liderliğini geri aldı. 2016’da ise 18 milyon adetlik rekor seviyeyi zorlaması bekleniyor.
Hyundai lüks modeli tanıttı
Hyundai’nin yeni lüks markası olan ‘Genesis’in ilk modeli Detroit’te vitrine çıktı. G90 isimli yeni sedan Güney Kore’de satışa sunulurken ABD’de ise 2016’nın ikinci yarısında piyasaya çıkacak. G90’ın 3,8 litre V6, 3,3 litre twinturbo V6 ve 5 litre V8 motor seçenekleri bulunuyor.
İlk showroom’a yeni model
Uzun süredir ülkemizde satışa sunulması beklenen Lexus ilk showroomunu bu ay İstanbul Maslak’ta açıyor. Lüks Japon marka Detroit’te 5,0 litre V8 motoruyla 600 beygirlik yeni spor modeli LC’yi sergiliyor. LC, bu yılın ortasında Avrupa’da satışa çıkacak.
‘Lokomotif’in yüzü değişti
Mercedes-Benz, birçok teknolojik yeniliğe sahip olan yepyeni E-Serisi’ni NAIAS – Detroit Otomobil Fuarı’nda otomobil dünyasına sundu. Mercedes-Benz yeni E Serisi, yeni SLC (eski ismiyle SLK) ve 621 bg gücünde 5,5 litrelik V12 motorla donatılan AMG S65 Cabrio’yu sergiliyor. Markanın lokomotif modeli E Serisi standın yıldızı oldu. Otomobil Türkiye’de nisanda satışa sunulacak.
Amerika’da ‘yılın otomobili’ Şekerpınarlı Civic
Japon Honda’nın Şekerpınar’da da üretilen en popüler modeli Civic, Kuzey Amerika’da ‘yılın otomobili’ seçildi. Yeni Civic’te benzinli, 1,6 litre dizel ve LPG’li motor seçenekleri sunulacak.
Audi, Tesla’ya rakip oluyor
Geleceğin teknolojisi hidrojenli araç modasına Audi de uydu. Alman marka Q6 h-tron konseptini ilk kez Detroit Fuarı’nda sergiliyor. Araç, Tesla’nın Model X’ine rakip olacak. Q6 h-tron, 2018 yılında yollara çıkacak. 429 beygir güç üreten 3 elektrikli motorun yer aldığı Audi’nin yeni SUV modeli tam şarjla 500 kilometre yol kat edebiliyor.
370 beygirlik M2 Coupe martta gelecek
BMW, performanslı M Serisi ile Detroit’te gövde gösterisi yapacak. 370 beygir gücünde 3,0 litrelik benzinli motora sahip yeni M2 Coupe, dünyayla aynı zamanda martta Türkiye’de piyasaya sürülecek.
Volvo’nun S90’dan beklentisi yüksek
Premium segmentteki konumunu güçlendirmek isteyen İsveçli Volvo, yeni modeli S90 ile sedan pazarında ‘dişini’ gösterdi. Detroit’teki fuarda tanıtılan S90 plug-in Hybrid motor, internet destekli multi-media, İskandinav izlerini taşıyan tasarım ve Volvo’nun hassas olduğu gelişmiş güvenlik sistemleriyle dikkat çekiyor. S80’in yerini alacak modelin rakipleri Mercedes-Benz E Serisi ve BMW 5 Serisi. Öte yandan Volvo’nun XC90 modeli de Kuzey Amerika’da “Yılın Arazi Aracı” seçildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.