Lufthansa’da uçuş kabin görevlileri grev için tetikte

Lufthansa’da uçuş kabin görevlileri grev için tetikte

Pilotların düzenlediği grevler neticesinde 13. kez mağdur olan uçak yolcularını, şimdi de uçuş kabin görevlilerinin iş bırakma eylemleri tehdit ediyor. Kabin görevlilerini temsil eden Bağımsız Uçuş Görevlileri Kuruluşu (Ufo) yaklaşık iki senedir Lufthansa ile sürdürdüğü görüşmelerin bir önceki gün başarısız olduğunu açıkladı. Alman Haber Ajansı’na (dpa) konuşan Ufo Başkanı Nicoley Baublies bundan sonraki senaryonun grev olduğunu ve buna yoğun bir şekilde hazırlandıklarını bildirdi.

Önceki aylarda Kokpit Birliği’nin (VC) düzenlediği grevlere katılmayan Ufo Başkanı Baublies, yapacakları iş bırakma eylemlerinin sıradan olmayacağı uyarısında bulundu. Ufo, Lufthansa tarafından Pazartesi kendisine yapılan teklifi kışkırtma diye nitelendirerek reddetti ve tekliflerin müzakerelerin son tarihi 1 Kasım’a kadar iyileştirilmesini talep etti. Baublies, bu tarihe kadar sendikanın beklemek istediğini ve herhangi bir grevi duyurmak istemediğini söyledi. Ancak Lufthansa’nın bir sözcüsü ‘Biz 1 Kasım’a kadar görüşmelerdeyiz.’ diyerek, grev tehditlerini yorumlamaktan kaçındı.

Ayrıca Ufo yapacağı grevleri ortak bir yaklaşım ile pilot sendikası ve Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di) ile koordine etmek istiyor. Böyle bir adımın düşünülebileceğini söyleyen Baublies, bu şekilde farklı iş gruplarının aynı zamanda veya dönüşümlü olarak greve gidebileceğini altını çizdi.

VC Sözcüsü Markus Wahl dpa’ya verdiği demeçte pilotlar sendikası olarak grevler hakkında Ufo ile konuşmaya hazır olduklarını bildirdi. Söz konusu teklifte Lufthansa, 19 bin uçuş kabin görevlisinin uzun seneler çalıştığı zaman daha fazla emeklilik maaşını alma imkanı sunuyor. Emeklilik maaşı, en son alınan maaş miktarına kadar çıkabiliyor. Çalışanlara bu sene için 2 bin Euro ödemeyi vaat eden Lufthansa, 2013 yılında işe başlayanların maaşlarına 2016 ve 2017 yılından itibaren yüzde 1,7 zam teklifi yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.